Astrokarakter: Ovo su pozitivne i negativne osobine svih znakova horoskopa

Svaki horoskop znak ima karakteristične dobre i ne baš dobre osobine, a mi imamo slobodnu volju i možemo da odaberemo koje ćemo da izrazimo u životu.

U Zodijaku ne postoje dobri i loši znakovi, svi oni imaju potencijale koji se mogu izražavati na pozitivan ili negativan način.

OVAN

Pozitivno: Ovnovi znaju da budu vrlo hrabri i odlučni. Deluju brzo i ne treba im motivacija sa strane. Imaju mnogo energije i ne opterećuju se prošlošću.

Negativno: Ovnovi rade više stvari odjednom i nemaju strpljenja za dugotrajne projekte. Iza njih uvek ostaju gomile nedovršenih poslova. Kad nije kako su zamislili, postaju vrlo agresivni.

BIK

Pozitivno: Bikovi su vrlo topli ljudi. Uvek nastoje da budu praktični i pomognu drugima. Miroljubivi su i vrlo često talentovani za umetnost.

Negativno: Kad nisu u svom elementu, Bikovi postaju veoma spori i lenji. Tvrdoglavi su i ne prihvataju nikakve savete sa strane. Kritični su.

BLIZANCI

Pozitivno: Blizanci su inteligentni i komunikativni. Vrlo lako odjednom obavljaju više aktivnosti i pritom su vrlo zabavni. Lako se sprijatelje.

Negativno: Ako nisu uravnoteženi, Blizanci postaju vrlo površni. U odnosima su hladni i manipulativni, skloni širenju (lažnih) glasina. Neverni su i nepouzdani saradnici.

RAK

Pozitivno: Rakovi su veoma nežna i zaštitnički raspoložena bića. Toplinom i brižnošću drugima daju sigurnost. Snažno se povezuju s ljudima

Negativno: Ako nisu u svom elementu, Rakovi postaju vrlo posesivni. Druge opterećuju svojim emocijama i zabranjuju im slobodno delovanje. Postaju hiperosetljivi i skloni durenju.

LAV

Pozitivno: Lavovi vrlo dostojanstveno izražavaju svoje naklonosti. Veoma su topli i blagonakloni. Izražavaju se kreativno i uverljivo.

Negativno: Ako preteraju, Lavovi počinju da nameću svoju volju drugima. Postaju oholi i neprestano veličaju svoje sposobnosti. Ako neko počne da ih ugrožava, postaju nasilni.

DEVICA

Pozitivno: Device mogu da postignu savršenstvo u području kojim se bave. Vredne su i predane svojoj struci. Uz to su i vrlo analitične.

Negativno: Kad nisu uravnotežene, Device neprestano kritikuju sve što ih okružuje. Postaju zajedljive i cinične. Gube se u detaljima i ne mogu da vide širi kontekst.

VAGA

Pozitivno: Vage imaju razvijen smisao za estetiku i smatraju ih najlepšim znakom Zodijaka. Uvek se korektno ponašaju i poštuju tuđe mišljenje

Negativno: Kad su negativne, Vage postaju neodlučne i sklone neprirodnom ponašanju. U odnosima s ljudima postaju zavisne od tuđih vrednosti i potencijala.

ŠKORPIJA

Pozitivno: Škorpije imaju snažnu unutrašnju energiju kojom mogu pomagati onima koji su u krizi. Vrlo su duhovni i posvećeni.

Negativno: Kad odu na mračnu stranu, Škorpije postaju manipulativne i pesimistične. Bez ikakve griže savesti zloupotrebljavaju druge i u odnosima pokazuju veliku dozu okrutnosti.

STRELAC

Pozitivno: Strelci biraju ideale prema kojima onda usmeravaju svoj život. Optimizmom i pozitivnošću motivišu ljude oko sebe.

Negativno: Kad nisu u svom elementu, Strelci propovedaju jedno, a rade drugo. Neverni su u odnosima i sebično teže da ispune samo sopstvene želje. Ponekad mogu biti fanatični.

JARAC

Pozitivno: Jarčevi su vrlo ambiciozni i spremni na velika odricanja kako bi postigli svoje ciljeve. Vredno uče i spremni su ulagati mnogo energije u rad.

Negativno: Neuravnoteženim Jarčevima nije ništa važnije od društvenog uspeha. Bezosećajno eliminišu suparnike, a svoj identitet oblikuju na osnovu dužnosti koju obavljaju.

VODOLIJA

Pozitivno: Vodolije imaju izražen osećaj za slobodu. Društveno su osvešćene i pritom se zauzimaju za sprovođenje pozitivnih reformi. Originalne su.

Negativno: Kad prevagne lošija strana, Vodolije u svom buntovništvu krše sva pravila, šokiraju druge i donose protivrečne odluke. Vrlo se teško uspevaju zbližiti s drugim ljudima.

RIBE

Pozitivno: Ribe poseduju urođenu duhovnost koja ih povezuje s nekim višim dimenzijama življenja. Saosećaju s drugima i uvek su spremne pomoći.

Negativno: Neuravnotežene Ribe pretvaraju život u niz haotičnih događaja. Neodgovorne su prema bližnjima i sklone nekom obliku zavisnosti. Sebe doživljavaju kao večne žrtve.

(24sata.hr)

Pogledajte još