Zvezda ponovo bolja od Partizana

Zvezdi je ovo 15. pobeda uz šest poraza na drugom mestu. Vodeća Igokea takođe ima 15 pobeda, a ona sutra dočekuje Zadar. Partizan ima učinak 13/8 i nalazi se na četvrtom mestu.

Zvezda se za pobedu izborila u završnici sjajnog meča, jednog od najboljih u Jadranskoj ligi ove sezone.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Igor Rakočević sa 20 poena i šest asistencija i Raško Katić sa 20 poena. Partizan je predvodio Davis Bertans sa 23 poena.

Partizan je fantastično počeo meč i posle prvih 15 minuta je vodio sa 15 razlike 46:31. Ekipu je predvodio Bertans sa 15 poena, uz šut za tri 4/4. Crveno-bele je u igri držao centar Raško Katić.

CRVENA ZVEZDA: Cvetković, Braun 2, Subotić 12, Rakočević 20, Lazić, Simonović, Savović 15, Katić 20, Samardžiski 6, Radivojević 3, Nelson 6, Skot.

PARTIZAN: Lovernj 6, Milutinov, Vesterman 10, Gordić 4, Lučić 4, Milosavljević 8, Bogdanović 13, Gagić 4, Musli 4, Čakarević, Gordon, Bertans 23.

Partizan je, međutim, posle toga potpuno stao i od sredine druge četvrtine do sredine treće nije postigao nijedan poen, a njegovi košarkaši promašili su šest uzastopnih penala. Crno-beli su u tim trenucima imali bolji procenat šuta za tri poena nego sa penala.

Zvezda je za to vreme napravila seriju od 11:0 i prišla na 42:46 posle trojke Rakočevića. Partizan je odgovorio poenima Lea Vestermana i Đorđa Gagića i došli do vođstva 50:42.

U tim trenucima je i Rakočević počeo da pogađa i uz raspoloženog Katića i važne poene Bojana Subotića uspela da preokrene i u 27. minutu ponovo povede, 53:52.

Od tada do kraja meča vodila se žestoka borba. Timovi su se smenjivali u vođstvu. Osim Bertansa, Partizanov napad je u jednom trenutku držao Bogdan Bogdanović uz pomoć Lea Vestermana.

Iskusni tim Zvezde izjednačio je na 68:68 trojkom Borisa Savovića, na koju je odgovorio Bertans, ali onda su se napadu domaćina priključio i Braun, a zatim se "raspucao" i Rakočević za izjednačenje od 75:75.

Musli je u sledećem napadu pogodio samo jedno bacanje za vođstvo Partizana 76:75, da bi Katić u sledećem napadu vratio prednost Zvezdi, nakon čega je Savović pogodio koš, a onda i Damarkus Nelson dao dva bacanja za nedostižno vođstvo od 81:76 u poslednjim sekundama meča.
(Beta)

Pogledajte još