Porodila komšinicu u liftu u centru Novog Sada!

0

Medicinska sestra Milica Zorić porodila je komšinicu u liftu svoje zgrade u centru grada! Drama je trajala 45 minuta nakon kojih se, dok je suprug porodilje pazio da se lift ne pokrene, rođena beba Martina. Bez obzira na okolnosti, porođaj je dobro prošao, a mama i beba su prevezene u porodilište.

Komšinica mi je u utorak uveče pokucala na vrata i pitala me da li sam babica i da li mogu da joj pomognem. Ispostavilo se da je žena sa trećeg sprata krenula u porodilište, ali je porođaj počeo već u hodniku. Uspela je da uđe i lift i kada su stigle do moga sprata, komšije su me zvale u pomoć – priča Milica, glavna sestra na odeljenju ginekologije.

Milica Zorić posao babice učila je i u Srednjoj i u Višoj medicinskoj školi, a dve godine radila je u Školi za trudnice Doma zdravlja „Novi Sad“, gde je žene pripremala za porođaj. Sada je glavna sestra u ginekološkoj službi Doma zdravlja. Sva ta iskustva mnogo su joj pomogla da se snađe u ovoj veoma neuobičajenoj situaciji.

Porodilji je to bilo peti porođaj, a beba je već krenula. Milica je uzela rukavice koje je imala u stanu, ali ništa drugo od opreme nije joj bilo pri ruci.
– Sve je išlo veoma brzo. Objasnila sam joj da nemamo izbora i da se mora poroditi u liftu. Odlično je sarađivala i sve se na sreću dobro završilo – kaže Milica.
Odmah nakon porođaja, ženu i bebu je uvela u svoj stan. Žena je legla da se odmori i tu je izbacila posteljicu. Odmah je pitala za bebu i želela je da zna je li sve u redu.

– Pupčanik sam presekla, a onda sam bebu okupala kod mene u kupatilu i uvila je u peškir. Komšinicin suprug je pozvao hitnu pomoć, a kada su došli, rekla su mi da ne brinem, da je sve u redu i da su i mama i beba dobro. Onda su zajedno otišli u Betaniju i kako čujem, sve je u redu. Nažalost, ne znam ni kako se komšinica zove, jer nije bilo vremena za upoznavanje. Rekla mi je samo da će ćerkici koju je rodila u liftu dati ime Martina – ispričala je Milica.

Ova skromna medicinska sestra kaže kako misli da bi sve prošlo dobro i bez nje, jer nije bilo nikakvih komplikacija. Ipak, saglasna je s tim da je u pitanju retka situacija da se neko porodi van bolnice.

Izvor: Bebac, 24sata

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.