Flaster na bradavice ili šest meseci zatvora!

0

Novi zakon u Severnoj Karolini mogao bi da zauvek zaključa dekolte.
Republikanski predstavnici iz Severne Karoline predstavili su predlog zakona koji bi pojedinim državama omogućio da zabrane pokazivanje ženskih grudi.

Žene koje su zabrinute da bi delovi njihovog tela mogli da završe u javnosti, trebale bi da koriste posebne flastere ili izolir traku kako bi prekrile bradavice.

Predlog zakona bi tako pretvorio izlaganje bradavica u kažnjivo delo. Rajan Braun koji je predložio ovaj zakon kaže da, iako bi se nekima mogao činiti nevažnim ili čak smešnim, mnogi smatraju da se radi o ozbiljnom pitanju.

Žene koje bi svoje grudi pokazale, mogle bi biti kažnjene zatvorskom kaznom u trajanju od šest meseci, a „blaži“ ili nenamerni slučajevi ispadanja, bili bi sankcionisani kaznom zatvora u trajanju od 30 dana. Ističe se kako dojenje u javnosti ne bi bio izuzetak, prenosi Daily kos.

Radi se o svojevrsnoj korekciji zakona koji nije jasno definisao „polne organe“ čije je pokazivanje u javnosti sankcionisano i nije uključivao grudi. Naravno, mnogi pravni stručnjaci tvrde da je reč o suludom predlogu koji ne može biti usvojen jer bi se na taj način kažnjavale žene „sumnjivog modnog izražaja“.

(Izvor: trojka.rs)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.