Arsen Venger se posvađao sa novinarima

Arsenalu je Liga šampiona poslednja šansa da osvoji trofej ove sezone, i tako prekine crnu seriju koja traje od 2005. godine. "Tobdžije" su u subotu ispale iz FA Kupa od drugoligaša Blekburna.

Venger se danas iznervirao zbog čestih pitanja o navodima da trenutno pregovara o novom ugovoru.

"To je pogrešna informacija, a ja radim u Engleskoj 16 godina i mislim da zaslužujem više poštovanja, a ne da se puštaju lažne informacije koje imaju samo jedan cilj: da naude", rekao je Venger.

Francuski trener se potom okrenuo ka jednom novinaru i upitao ga: "Zašto gledate u mene?"

"Zato što je ovo vaša konferencija za novinare", odbrusio je novinar potom.

"Mislim da ste vi pustili ovu informaciju u javnost", besno je rekao Venger.

Trener je pod udarom kritika, a neki navijači Arsenala traže da napuste klub na čijem čelu je od 1996. godine.

"Nije važno ono šta se prča, već ono šta se dešava na terenu. Živimo u demokratiji stručnjaka i mišljenja, ali moramo da živimo s tim i da se borimo sa tim i pokažemo da imamo mentalnu snagu da izađemo na kraj sa bilo kakvim mišljenjem. Ima mnogo stručnjaka koji nisu baš uvek u pravu", rekao je Venger.

Arsenal je trenutno peti u Premijer ligi, sa 21 bodom zaostatka za Mančester junajtedom i četiri manje od četvrtog mesta, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Jedini način da se Arsenal 16. put uzastopno plasira u elitno evropsko klupsko takmičenje je da prvi put osvoji Ligu šampiona.

Prva prepreka na tom putu je dvomeč sa Bajernom iz Minhena u osmini finala Lige šampiona. Nemački klub je prošlogodišnji finalista, a trenutno u prvenstvu ima 15 bodova prednosti u odnosu na rivale.

"Važno je da zaboravimo šta ljudi pričaju i koncentrišemo se na svoju snagu", rekao je Venger.

Trener Bajerna Jup Hajnkes branio je svog kolegu, uprkos ispadu.

"Morate da imate u vidu da se Arsenal takmiči sa timovima kao što su Čelsi, Mančester junajted ili Mančester siti. Oni su tokom godina prodavali svoje najbolje igrače, dok su drugi klubovi dovodili te svetske zvezde", rekao je Hajnkes.

Beta

Pogledajte još