Spektakularna pljačka u Briselu

0

Naoružani pljačkaši, maskirani u policajce, ukrali tokom spektakularne pljačke dijamante vredne 350 miliona evra iz švajcarskog aviona na aerodromu u Briselu.

Kako je javila belgijska državna televizija VRT, četvorica naoružanih muškaraca dovezla su se sinoć između 19.47 i 20 časova u dva crna automobila sa rotirajućim svetlima u trenutku dok se iz transportnog vozila vredna pošiljka prebacivala u putnički avion kompanije „Svis“.

Oni su se probili na pistu aerodroma sve do aviona, a onda, uz pretnju vatrenim oružjem, ukrali 120 paketa, među kojima su bili i oni sa dijamantima, zlatom i nakitom kompanije „Brinks dajmond end džuleri“, navodi belgijski sajt demorgen.be.

Belgijsko tužilaštvo još nije utvrdilo ukupnu vrednost ukradenih predmeta.

Lopovi su se velikom brzinom odvezli posle pljačke. Policija je kasnije pronašla jedno vozilo koje je, kako prenose lokalni mediji, bilo zapaljeno.

Demorgen.be navodi i da su pljačkaši u roku od svega tri minuta izveli celu operaciju, bez ijednog ispaljenog metka i bez povređenih. Oni su, prema još nepotvrđenim informacijama, na nišanu držali zaposlene na aerodromu, dok putnici nisu bili ni svesni da je u toku pljačka.

Policija traga za njima.

Izvor: B92; Tanjug

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.