LŠ: Može li Milan da zaustavi Mesija?

Na, prvi put ove sezone rasprodati, stadion San Siro stiže "kaznena ekspedicija" iz Katalonije, predvođena najboljim fudbalerom sveta Lionelom Mesijem, a dočekaće ih preporođeni rosoneri, koji su u seriji od šest pobeda na poslednjih sedam utakmica.

Nažalost, više od 80.000 gledalaca uživo i milioni putem tv prijemnika širom sveta neće imati priliku da vide "obračun" Mesija i Marija Balotelija, koji nema pravo nastupa pošto je u prvom delu sezone u elitnom takmičenju igrao za Mančester Siti.

"Rekao sam treneru Alegriju da Mesi mora da dobije posebnog čuvara, koji će se "prilepiti" za njega i neće mu dati da diše. To je jedini način da izvučemo pozitivan rezultat", podgrejao je atmosferu uoči meča gazda Milana Silvio Berluskoni.

Italijanski mediji prognoziraju da će Alegri ulogu "policajca" dodeliti Francuzu Matijeu Flaminiju, dok će mesto u startnih 11 umesto Balotelija, dobiti Đanpaolo Pacini.

Milan i Barselona često su se susretali u najjačem evropskom takmičenju, a najviše se pamti finalni duel iz Atine 1994. godine, kada je italijanski klub predvođen Dejanom Saavićevićem ubedljivo slavio sa 4:0.

Prošle sezone sreli su se čak četiri puta, prvo u grupi, a potom u četvrtfinalu. Dva puta bilo je nerešeno i dva puta su Katalonci bili bolji, pa su i prošli u polufinale, gde su kasnije eliminisani od Čelsija.

Barselona je i sada favorit, a dobra vest za navijače lidera španskog šampionata, je povratak u tim Ćavija, koji dve nedelje nije igrao zbog povrede
.
"Čeka nas najteži mogući rival u osmini finala. Milan ima tradiciju na evropskoj sceni, ali, iskreno, radujem se nastupu na San Siru. Očekujem odlične utakmice i naš prolaz dalje", poručio je Ćavi.

U senci meča između Milana i Barselone, sastaće se Galatasaraj i Šalke, gde će Didije Drogba u dresu turskog kluba pokušati da nastavi tamo gde je stao prošle sezone kada je sa Čelsijem osvojio titulu. Dueli u Milanu i Istanbulu igraju se od 20.45 sati.

(Tanjug)

Pogledajte još