Goran Ješić: Ministar poljoprivrede mora da se uozbilji

Ješić je televiziju B92 rekao da će nastaviti da naručuje analize mleka sve dok to bude potrebno, odnosno dok rezultati na prisustvo toksina ne budu negativni.

"Pojačani monitoring, odnosno analize ispravnosti mleka, radiće se u tri akreditovane laboratorije u Vojvodini", rekao je on i dodao da će rezultati svake analize bice javni i dostupni na njegovom sajtu.

Ješić je potvrdio da je u ponedeljak ujutro premijeru Ivici Dačiću i ministru poljoprivrede Goranu Kneževiću poslao poverljivo pismo sa rezultatima istraživanja aflatoksina u mleku u kojima ih upozorava da preduzmu nešto, ali oni to nisu učinili.

Dodao je da je naručio analizu ispravnosti mleka u skladu sa ovlašćenjima pokrajinskog sekretarijata.

"Ministar poljoprivrede mora da se uozbilji", rekao je Ješić komentarišući jučerašnju konferenciju za novinare ministra poljoprivrede koji je rekao da je analize mleka radio "inspektor Ješić koji možda nije opravo ruke".

Ješić je istakao da, pošto postoje različiti rezultati nivoa aflatoksina u mleka istih mlekarama, znači da je problem stočna hrana.

"Gradjani moraju da vide šta piju i jedu. U ovom slučaju se farmer mora zaštititi, ali on mora da spreči dolazak na tržište kontaminiranog mleka", rekao je Ješić.

Beta

Pogledajte još