Hašim Tači: Građani Kosova zaslužuju šansu, a ne da plaćaju neuspehe drugih

0

Premijer Kosova Hašim Tači poručio je komesaru EU Štefanu Fileu da je Kosovo ispunilo gotovo sve kratkoročne kriterijume za studiju izvodljivosti.

On je juče, tokom sastanka u Briselu, rekao i da prištinske vlasti intenzivno rade na ostvarivanju uslova za dobijanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Kako je saopšteno i kabineta Tačija, Vlada Kosova nastavlja sa konkretnim i intenzivnim ostvarivanjem svih kriterijuma i standarda za evropske integracije.

„Slobodno kretanje bez viza je pitanje ljudskih dimenzija i ne treba dozvoliti stvaranje crne rupe na Balkanu. Građani Kosova zaslužuju svoju šansu i treba da imaju isti i sličan tretman sa svojim susedima i ne treba da plaćaju neuspehe drugih“
, rekao je on.

Komesar File, prema saopštenju Vlade Kosova, čestitao je premijeru Tačiju na „pravilnom evropskom stavu“ u odnosu na regionalnu saradnju i obećao da će institucije Kosova imati potrebnu podršku u procesima evropskih integracija.

Tokom jučerašnjeg boravka u Briselu kosovski premijer se susreo sa predsednikom Evropske komisije Žoze Manuelom Barozom, predsednikom Evropskog saveta Hermanom van Rompejom i sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

(B92)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.