Al Dahra: Dupliraćemo prinose na srpskim njivama - treba nam još radnika

"Al Dahra grup" nedavno je sa državom Srbijom potpisala predugovor o ulaganju u osam srpskih poljoprivrednih kombinata.

Prema planu koji je napravio tim “Al Dahre”, prema tvrdnji Aldareja, u roku od šest meseci će kompletno zemljište koje je predmet ugovora o ulaganju biti pokriveno sistemima za navodnjavanje, piše Blic.

Sličnim irigacionim sistemom, već nekoliko godina, ostvaruju odlične prinose na njivama napravljenim nasred pustinje u Egiptu.

- Računamo da ćemo za dve godine rada udvostručiti prinose. Na poslovima u kombinatima biće angažovano 2.000 ljudi. Oni koji su danas zaposleni u njima imaće priliku da nastave da rade, ali nam je, definitivno, potrebno još radnika. Osim toga, ideja nam je da odmah stupimo u kontakt sa lokalnim farmerima, ali i krupnim igračima kako bismo obezbedili što više poljoprivrednih proizvoda za izvoz širom sveta - otkriva potpredsednik “Al Dahra grupe”.

Potpredsednik “Al Dahra grupe” kaže da ova firma ima strategiju da uvek poslove u svetu rade sa partnerima.
- Lokalne partnere imamo i u Americi, Španiji i u svim ostalim državama gde poslujemo. U slučaju Srbije, to je država koja je vlasnik kombinata čiji suvlasnici, sa 80 odsto učešća, planiramo da postanemo - zaključuje Aldarej.

Ova kompanija, koja je inače lider u agrobiznisu regiona Bliskog istoka, danas ima svoje fabrike u Americi, pet njih je u Španiji, u Maroku gaje masline, u Pakistanu pirinač, Namibiji južno voće...

Deo te proizvodnje završava i Ujedinjenim Arapskim Emiratima gde “Al Dahra” takođe proizvodi voće, povrće i žitarice. Pored Srbije, ove godine će “Al Dahra” započeti biznis i u Grčkoj.

- Imamo dva svoja terminala u luci Kalif kod Abu Dabija. Nešto slično planiramo da uradimo i u luci Pančevo, odakle bismo plasirali robu za izvoz - objašnjava Aldarej.

Potpredsednik “Al Dahra grupe” kaže i da je strategija ove kompanije sigurnost snabdevanja, ali i bezbednost hrane i dodaje da se ta firma nikada nije bavila proizvodnjom GMO hrane.

Blic

Pogledajte još