Najviše se gojimo na poslu uz brdo grickalica i slatkiša

Žene priznaju da na radnom mestu jedu više nego muškarci, a skoro 13% njih jede grickalice četiri puta na dan. Kako piše "The Daily Mail", nezdrave grickalice koje mnogi jedu na poslu za samo godinu dana donose više od tri kilograma viška, ali i dalje skoro 33% zaposlenih laže o količini slatkiša koje pojedu dok rade.

Takođe, trećina radnika priznaje da im grickalice pomažu da se bore sa stresom, a 22% njih bez šećera ne mogu da prebrode dan na poslu. Polovina ispitanika ipak priznaje da se nisu zadovoljni nakon što pojedu slatkiše, a čak svaka dvadeseta osoba sakriva nezdravu hranu od kolega kako ne razotrkili svoje loše navike koje dele sa većinom.

Najpopularniji "grešni zalogaji" na poslu su keks, čokolada, čips i kolači. Najveći krivci za višak kilograma u kancelarijama su upravo kolači, kao i grickalice koje manje jedu oni koji ne rade za stolom.

- Da ljudi jedu kvalitetne obroke, više bi bili zadovoljni, pa ne bi osećali potrebu da jedu grickalice. Promena ishrane može da vam pomogne da smršate, ali vam neće pomoći oko nadutosti - tvrdi nutricionistkinja dr Sara Bruer za "The Daily Mail".

Pogledajte još