Rusija: Mislio da ga žena vara, a dete zamenili u bolnici

Naime, Julije i Alekseja Beljaev odgajali su Irinu, koja je u stvari ćerka Jelene i Naimata Iskanderova koji su imali devojčicu Anu.

Dve žene rodile su svoje ćerke 17. decembra 1998. godine, Julija je svoju nazvala Irina, Jelena je 15 minuta kasnije rodila Anu.

Roditelji sada "dele" svoje ćerke, iako se bore s različitim preprekama, jer su devojčice različito odgajane jer Beljajevi hršćani, a Iskanderovi muslimani.

Julijinom mužu Alekseju odmah je bilo sumnjivo čim je sa bebom stigla kući jer je dete imalo tamnu kosu i tamnoputo a oboje njih je su svetli. Julija nije ništa sumnjala i verovala je da je dete nasledilo boju puti od nekog pretka. Aleksej je čak sumnjao da dete nije njegovo i da ga je Juliju varala, a čak je 2007. zatražio razvod. Ona je uporno negirala njegove optužbe, a kad je odbio platiti alimentaciju, tužila ga je sudu i zahtevala da se utvrdi očinstvo.

Tada su testovi pokazali da u stvari nijedno od njih nije Irinin biološki roditelj, odnosno da je zamenjena u bolnici. Posle određenog vremena pronašli su svoju biološku ćerku Anu.

Naimat Iskanderov, koji je odgajao Baljejevu ćerku, bio je u šoku, a onda je upoznao svoju biološku ćerku Irinu za koju kaže da je njegova slika i prilika.

Već tri godine, roditelji dele svoje ćerke, a one i jedne i druge roditelje zovu mamom i tatom i da svako i dalje odgaja "tuđe", ali da praznike i rođendane proslavljaju zajedno.

Kulturološke razlike su im prouzrokovale i neke probleme. Julija se boji da će se njena ćerka mlada udati i da će prestati da razgovara s njom, a Naimat se bori s činjenicom da je Irina jako otvorena, nije stidljiva kada razgovara s momcima.

Obe porodice su tužile bolnicu i dobili odštetu od 200.000 dolara svakome, koja im još nije isplaćena jer bolnica nema para.

(Izvor: Kurir)

Pogledajte još