Bregina Top lista MJESECA

0

Prepričava se ovih dana gostovanje legendarnog Branka Đurića Đure kod Ivana Ivanovića, pogotovo deo kada se šalio na račun Gorana Bregovića i način kako je birao pevače za Bijelo dugme, a mi smo se malo sa tim poigrali…

Pogledajte prvo, ako ste propustili emisiju, kako je Đura, po ko zna koji put, do suza nasmejao gledaoce i upoznajte se sa fabulom radnje:Ključna je, dakle, reč MJESEC. (jeste izgovorili kako treba ?) Napravio je, doduše, Đura i jednu grešku, Bebek (gore na slici pokazuje Bregi gde je mjesec) ipak pati „samo“ deset, a ne „mjesec dana“. U karijeri Bijelog dugmeta, međutim, ima sasvim dovoljno pesama za jednu Top listu MJESECA.

Za početak, eto nas u Bosni. Mrak pao, bacimo pogled ka nebu, a ono – mjesec pun k'o lubenica. Jes' da je poslednji zapevao u Dugmetu, al' ćemo se prvo pozabaviti Alenovim mjesecom:

Ostajemo na istom albumu, „Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo“. Pesma „Zar ne vidiš da pravim budalu od sebe“, a u njoj, „mjesec je nisko“. Te se spustio, te je kao lubenica… Izgleda da je te '86. Černobil svakojake posledice ostavio na mjesec.

Davnih sedamdesetih mjesec je stao na stranu tajne ljubavi. Udružio se sa „četiri šume i četiri mraka crna“, te je u sadejstvu uspešno izveden proces skrivanja mladog, sladostrasnog para od prekih očiju njene, ali i njegove majke.

K'o bi rek'o čuda da se dese, i da će taj i takav mjesec, koju godinu kasnije, imati svoju tamnu stranu.

Čuli ste Alena, Bebeka, a svoja dva mjeseca, razume se, ima i Tifa. Mjesec ramazana, za početak.

Onaj mjesec što je poludeo združivši se sa šumama i mrakovima, ponovo je uhvatilo ludilo. Posledica – padaju zvezde.

Oprostićete ako smo nešto, ovoga puta, izostavili. Biće narednog mjeseca.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.