RE:make festival otvara konkurs za umetnike

RE:make je festival kreativnih intervencija koji ima za cilj da aktivira kreativne procese i inventivno razmišljanje kod mlađe populacije iz oblasti kulture, umetnosti, dizajna i ekološkog stvaralaštva. Ideja projekta je da se otvore novi vidici kod učesnika o mogućnostima stalne i ponovne upotrebe ljudskog stvaralaštva, prvenstveno na polju ideja, umetničkih i praktičnih savremenih koncepata, a zatim da se kroz sistem prezentacija i interaktivnih radionica pokažu i prikažu tehnike stvaranja novih vrednosti na već postojeće stvari i predmete iz okruženja, putem reciklaže i redizajna.

Prvo izdanje RE:make festivala je održano 2011. godine u UK Parobrod, a već 2012. je RE:make toliko porastao da se festival održao na tri lokacije u Beogradu: KC Grad, klub Krug i Fakultet za medije i komunikaciju.

Na drugom izdanju RE:make festivala je učestvovalo preko 25 umetnika, većinom iz Srbije, uz značajnu podršku predavača iz drugih zemalja Evrope. Iz Hrvatske nam je došao Mauro Massarotto, Luis Eslava iz Španije, Christoph Frank iz Nemačke je pričao o Platoon cultural development organizaciji, dok je Geoffrey Lillemon iz Holandije držao veoma uspešnu radionicu na temu stapanja klasične umetnosti i tehnologije. Sa posetiocima festivala su radili i Sollene Menger, Ana Đorđević, Ivan Paradinović, Uroš Šanjević i Jung Bee Lee, Janko Radojević, Duška Dimović, Borut Vild i mnogi drugi. Festival će nesumnjivo nastaviti da raste, a vizija Remake tima je da okupi grupu talentovanih umetnika koji će sa Remake-om sarađivati kako na festivalu, tako i na mnogobrojnim budućim projektima.
Svi zainteresovani mogu poslati svoj CV na e-mail adresu press@remake.rs. Konkurs je otvoren do 1. aprila 2013.

Sve o RE:make festivalu možete videti na www.remake.rs

Pogledajte još