Potresno: Masovno trovanje pasa u Lebanu! (Upozorenje: Fotografije su uznemirujuće)

Uz potresne fotografija uginulih pasa i mačaka - novih žrtava trovanja koje postaje sve rašireniji vid zločina nad životinjama u Srbiji, građanka Lebana S.S. podelila je sa nama na Facebooku ovu stravičnu vest.

Paradoksalno, dva pseća leša nađena su ispred zgrade veterinarskog inspektora u Lebanu, piše S.S.

Kako ona navodi, "pitanje je koliko je pasa otrovano, gde i koliko mamaca je bačeno" u Lebanu gde ovo nije prvi slučaj masovnog trovanja pasa mamcima sa otrovom u vidu praha plave boje.

(old_image)

- Slučaj je prijavljen policiji. Prijavila sam prvoj patroli na koju sam naišla, bila je preko puta otrovanih pasa. Uzeli su mi podatke i rekli da idem do policije da dam izjavu. Uviđaje na rade noću. Ja otišla do policije oni kažu da ujutru prijavim veterinarskoj i komunalnoj inspekciji. Izjavu, naravno, nisu uzeli - piše S.S. koja je u prisustvu policije uklonila mamac koji je našla u samom centru Lebana kako bi sprečila da još neki pas bude žrtva trovača.

(old_image)

Jedna od žrtvi osobe ili osoba koje bacaju otrovo po ulicama Lebana, ali i širom Srbije, time ugrožavajući živote svih, jeste i nesretna ženka psa koja je bila skotna. (Fotografija na početku teksta!)

S.S., i sama vlasnica psa Lune, piše da je našla samo jedan mamac, ali kako tela uginulih pasa ima širom centra Lebana uverena je da je otrov bačen na više mesta.

Međutim, sudeći po nezainteresovanosti kako veterinarskog inspektora, tako i policije i komunalne policija Lebana, čini se da niko nije "nadležan" da leševe i otrov skloni sa ulica ovog grada Jablaničkog okruga.

(old_image)

- Veterinarskog inspektora i policiju sam čekala i čekala i čekala... U međuvremenu zvala i komunalnu inspekciju koja nije nadležna i veterinara (direktora vet. stanice Lebane) koji je jedini bio zainteresovan za slučaj, ali ništa nije mogao bez vet.inspektora i policije. A onda sam počela da jurim policijske patrole po gradu, ali ništa... samo saslušju i to je to. Pošto se ni do 15h niko od nadležnih (ako je u Srbiji uopšte neko nadležan za nešto) nije pojavio leševi su ostali na ulici, a otrov sam ponovo ja morala da pokupim - piše S.S. na Facebooku o ovom slučaju koji potresa Lebane, odnosno, na žalost, ne baš sve građane, već one koji vole i čuvaju pse, mačke i druge životinje.

(old_image)

Građani Lebana i ostali zgroženi masovnim trovanjem pasa širom Srbije pokušavaju da se na Facebooku organizuju da se potpiše peticija kako bi bila sazvana vanredna skupština ovog grada. Za sada, na osnovu reakcija na ovu inicijativu izazvanu postom S.S. na Facebooku, čini se da će u tome uspeti.

Pogledajte još