Sneg i kiša staju tek tokom noći

Jutros je najhladnije bilo na Zlatiboru, gde je u pet časova izmereno minus pet stepeni, a najtoplije u Leskovcu gde je bilo šest stepeni.

Minimalna temperatura iznosiće od minus dva do dva, a maksimalna od dva na severozapadu do devet stepeni na jugoistoku. Vetar će biti slab i umeren, severni i severoistočni, krajem dana u skretanju na istočni i jugoistočni,

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 1. marta, u subotu i nedelju biće vetrovito, a u košavskom području i na planinama očekuje se jak i olujni jugoistočni vetar sa udarima od 17 do 24 metra u sekundi.

Do srede biće pretežno oblačno, toplije, povremeno sa kišom, na višim planinama sa slabim snegom, a krajem perioda očekuje se kratkotrajna stabilizacija vremena.

Prema podacima RHMZ, visina snežnog pokrivača iznosila je na Kopaoniku 85, Crnom Vrhu 41, Zlatiboru 27, u Valjevu 11, Loznici 10, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i Sjenici četiri, a u Beogradu i Požegi jedan centimetar.

Kako je objavljeno na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), umeren sneg padao je u Zrenjaninu, Valjevu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci.

Slab sneg padao je na Paliću, u Somboru, Novom Sadu, Kikindi, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Beogradu, na Crnom Vrhu, Zlatiboru, u Sjenici, Požegi, Kraljevu i na Kopaoniku.

Umerena kiša padala je u Banatskom Karlovcu i Kuršumliji, a slaba kiša u Velikom Gradištu, Negotinu, Kruševcu, Chupriji, Nišu, Leskovcu, Dimitrovgradu i Vranju, dok je u Zaječaru padala rosulja, odnosno sipeća kiša.

U Vranju je izmereno pet, Velikom Gradištu, Negotinu, Kuršumliji, Nišu i Zaječaru četiri, Dimitrovgradu tri, Banatskom Karlovcu i Kruševcu dva, a u Chupriji jedan stepen.

U Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Beogradu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Sjenici i Kraljevu izmereno je nula stepeni.

Na Paliću, u Somboru i Požegi izmeren je minus jedan, a na Crnom Vrhu i Kopaoniku minus dva stepena.

(B92, Tanjug)

Pogledajte još