Studenti iz celog sveta stižu u Beograd

0

Udruženje "Srbija za mlade" od danas do 24. februara organizuje okupljanje mladih "Belgrade4Youth 2013", manifestaciju koja će ugostiti više od 500 studenata iz nekoliko zemalja, saopštila je Turistička organizacija Srbije.

Manifestacije će okupiti studente iz Brazila, Slovenije, Poljske, Češke, Finske Rusije, Hrvatske, Španije, SAD, Grčke, Slovačke, Crne Gore, Turske, Makedonije, Italije i Srbije.

Prema najavama organizatora ova manifestacija predstavlja spoj edukativnih, humanitarnih, kulturnih i zabavnih sadržaja, koje simbolizuju vrednosti studenata, ali i grada Beogrda.

Studentima iz inostranstva danas će biti predstavljene znamenitosti i istorija Beograda kroz šetnju užim centrom grada, Kalemegdanskom tvrđavom i podzemnim bunkerima, kao i vožnjom turističkim tramvajem kojim će obići „krug dvojke“, uz muziku DJ-a. Humanitarni aspekt događaja ogleda su u prikupljanju tople odeće, igračaka i pribora za crtanje i pisanje koje će studenti predati „Svratištu za decu ulice“ u Beogradu, sa kojim je „Srbija za mlade“ uspostavila saradnju u 2012. godini.

U okviru Beogradskog sajma turizma, sutra će biti održana konferencija „Belgrade4Youth 2013“, posvećena razvoju omladinskog turizma.

(B92, Tanjug)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.