Robi Vilijams u Zagrebu 13. avgusta (VIDEO)

Cela Vilijamsova turneja koncipirana je za stadione, a u nedostatku adekvatnog u Beogradu koji može da primi zahtevnu produkciju, jedini koncert u regionu održaće se u Zagrebu, navedeno je u saopštenju Arene Beograd.

Redovna prodaja ulaznica u počinje 28. februara u 10 sati na svim prodajnim mestima sistema "Eventim", a cene će se kretati od 34 evra do 160 evra.

Vilijams započinje turneju 19. juna na gradskom stadionu u Mančesteru i tim povodom je izjavio:

"Jako sam uzbuđen jer ove godine ponovo nastupam uživo. Prošli koncerti su me podsetili kako je poseban osećaj izvoditi svoje vlastite pesme ispred mnoštva publike, uz sva uzbuđenja i adrenalin koji ide uz to".

Britanski muzičar i pevač (39) bio je član popularnog boj benda "Take That", ali mu je tek solo karijera donela reputaciju izvođača sa najboljim živim nastupima i velikim tiražima albuma.

Javnost je iznenadio privremenim okupljanjem grupe "Take That", snimanjem zajedničkog albuma "Progress" (2010) i turnejom 2011. godine koja je proglašena "najvećom turnejom u britanskoj istoriji".

Prodao je više od 70 miliona albuma širom sveta, što Vilijamsa pozicionira među najprodavanije svetske izvođače.

U 2006. godini uvršten je u Ginisovu knjigu rekorda, jer je u jednom danu prodao 1,6 miliona ulaznica za koncerte na turneji "Close Encounters".

Šest njegovih albuma nalaze se među 100 najprodavanijih albuma. Među mnogobrojnim priznanjima izdvaja se 17 "Brit" nagrada. Član je britanske Muzičke kuće slavnih.

(Tanjug)

Pogledajte još