U toku je potraga za Urošem Mišićem

Prema tim saznanjima, policija traga za Mišićem zbog sumnje da je napao marinca koji radi kao obezbeđenje američke ambasade u Beogradu.

U "Plastiku" ranije nisu hteli da komentarišu incident koji se dogodio u sredu kasno naveče.

Goran Miletić iz nevladine organizacije "Branitelji ljudskih prava" kaže za Radio Slobodna Evropa da ga ne iznenađuje novi incident u kojem je Mišić učestvovao. On kaže da odgovornost vidi u odnosu vlasti prema nasilnicima.

“Ovo što se desilo sa Urošem Mišićem pokazuje dve vrste problema. Prva vrsta problema je ona koja se tiče Zakona o amnestiji jer su očigledno amnestirani mnogi koji nije trebalo da budu... Drug problem je permanentan, borba protiv huligana i ekstremista koja u Srbiji očigledno ne postoji. To se i dalje svelo na nivo zahteva od civilnog društva dok vlasti definitivno ništa ne čine. Ovo je još jedna od vlada, potpuno je nebitno o kojim partijama je reč, koja apsolutno ništa ne čini po tom pitanju. Vidimo kako nam se to vraća kao bumerang", rekao je on.

Miletić ističe da se boji da će ovo biti samo jedan u nizu slučajeva i da će posle toga ponovo da se pojave natpisi "na kojima će Uroš Mišić biti predstavljen kao žrtva, a ne kao neko ko je počinilac krivičnog dela.”

Uroš Mišić je nedavno pušten iz zatvora nakon odslužene petogodišnje kazne zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića.

Apelacioni sud u Beogradu smanjio mu je kaznu sa 10 na pet i po godina.

(Tanjug, Novosti, Radio Slobodna Evropa)

Pogledajte još