Pogledajte virtuelnu verziju Pistorijusovog ubistva devojke (VIDEO)

Američa televizijska stanica CNN uradila je virtualni pregled dešavanja u kući Oskara Pistoriusa, u noći kada je atletičar ubio svoju devojku Steenkamp. Virtualna verzija pokazuje obe verzije priče, Pistorijusovu i verziju tužilaštva.

Prema verziji tužilaštva, Pistorijus je stavio svoje proteze, prešao razdaljinu od sedam metara, pucao četiri puta, od čega su tri metka pogodila Stenkampovu. Nakon toga je sprinter razvalio vrata kupatila i sneo mrtvu devojku sprat niže.

Prema njegovim rečima, par je dan zaljubljenih odlučio provesti kod kuće. U jednome trenutku, kako kaže, kada je izašao na balkon da zatvori vrata čuo je buku iz kupaonice.

- Mislio sam da je neko ušao u kuću. Kako nisam imao proteze na sebi, osećao sam se prilično ranjivo. Morao sam zaštiti Rivu i sebe. Nisam palio svetlo, približio sam se kupatilu i uzviknuo.

- Još uvek nisam imao proteze na nogama. Pucao sam kroz vrata i viknuo Rivi da zove policiju. Tada sam se vratio do spavaće sove i sinulo mi je da je u kupaonici mogla biti Riva.

(Izvor: Telegraf.rs )

Pogledajte još