Kina: Žene da se udaju do 27. godine!

"Lepim devojkama ne treba puno obrazovanja da se udaju za bogatog muža. Međutim, devojke prosečnog ili lošijeg izgleda teško nalaze životnog saputnika jer su nepoželjne", navodi se u jednom od takvih namenskih članaka.

Takvi stavovi doveli su do masovnog negodovanja prvenstveno mladih i ambicioznih žena, ali kineske vlasti insistiraju na tome da porodicu treba formirati što ranije. Tako su odlučili da postide žene koje su u kasnim dvadesetim ili tridesetim godinama, a neudate su. Selektivni pobačaji zbog politike jednog deteta doveli su u Kini do neuravnoteženosti između muške i ženske populacije, budući da se prema statistici na 100 devojčica rađa 118 dečaka. Politika jednog deteta uvedena je zbog činjenice da Kina ima 1,3 milijarde stanovnika tpa su morali na taj način da zaustavie priraštaj stanovništva, piše Dejli Mejl.

Međutim, Vlada je sada zabrinuta zbog velike grupe nevenčanih muškaraca, što bi moglo dovesti do ozbiljnih posledica u društvu. Američki stručnjaci ističu da je kineska vlada još od 2007. počela da stigmatizuje obrazovane žene u kasnim 20-im i 30-im godinama te da je sada taj pritisak dodatno pojačan, prenosi Klix.

Dejli Mejl, Klix

Pogledajte još