Đuričić i Sulejmani potpisali za Benfiku

Najugledniji portugalski sportski list A Bola tvrdi da su srpski reprezentativci Filip Đuričić (21) iz Herenvena i Miralem Sulejmani (24) iz Ajaksa potpisali petogodišnje ugovore sa Benfikom gde će se preseliti narednog leta.

Još ranije je bilo izvesno da Đuričić ide u Benfiku, a da je Sulejmani jako blizu i pored interesovanja ostalih evropskih klubova. A Bola pozivajući se na izvore iz kluba piše da je ceo posao završen i da su sve dileme otkolonjene, ako ih je uopšte i bilo. Portugalski dnevnik otkriva da su Đuričić i Sulejmani već prošli lekarske preglede i parafirali petogodišnje ugovore.

Đuričić će Herenevnu biti plaćen šest miliona evra, plus eventualna dva miliona evra na ime bonusa, koji će zavisiti od njegovog učinka u dresu lisabonskih Orlova. Sa druge, strane Sulejmaniju ugovor sa Ajaksom ističe na leto i on dolazi kao slobodan igrač bez obeštećenja.

Takođe, navodi se i da je Porta u poslednji čas nameravao sa preotme Sulejmanija velikom rivalu, ali da je dogovor sa Orlovima već bio postignut i da je Sulejmani odbio interesovanje Zmajeva.

Đuričić i Sulejmani će se u Lisabonu prodružiti zemljaku Nemanji Matiću koji sa velikim uspehom igra za Benfiku.

Izvor: MozzartSport

Pogledajte još