Mišković ministru u svim vladama dao 40.000 evra

Aktuelni ministar, koji je bio član i bivše vlade uzeo je od Miškovića čak 40.000 evra. piše Kurir.

- Taj ministar, koji je imao važnu funkciju i u prethodnoj vladi, i Mišković imali su običaj da jednom mesečno odu na kafu ili ručak u jedan elitni beogradski restoran i isćaskaju se. Mišković ga ispita šta ima novo, kako zdravlje, porodica, lepo se isćaskaju,a onda mu Mišković tutne kovertu u ruku, kako je govorio, „za tekuće troškove“. Taj ministar je posle takvih razgovora u dva navrata uzeo po 20.000 evra - kaže izvor Kurira.

Naš sagovornik ironično komentariše da se dotični ministar, inače s dugim iskustvom u politici, nije baš ovajdio, pošto je vlasnik „Delte“ neke bivše ministre plaćao i do 50.000 evra mesečno:

- Mišković je na taj način kontrolisao rad vlade i održavao povlašćeni status i status nedodirljivog biznismena u državi, koji je mogao da radi šta i kako mu se prohte.

Vicepremijer Aleksandar Vučić je polovinom decembra izjavio da je vlasnik „Delta holdinga“ plaćao neke političare, i to između 30.000 i 50.000 evra mesečno. On je rekao da je bilo mnogo političara koji su neskriveno bili na strani Miškovića i da se o tome vode istražne radnje.

Kurir je pisao da je policija došla do saznanja da su na Miškovićevom platnom spisku bili i Slobodan Milosavljević i Predrag Bubalo.

Kurir

Pogledajte još