Nastavlja se: Partizan u Borči, Zvezda čeka Javor

Utakmicama 16. kola počinje prolećni deo šampionata, BSK i Partizan sutra od 13 sati igraju prvu utakmicu, dok su u sredu od 14 sati na programu preostali dueli.

Partizan u drugi deo prvenstva ulazi sa 37 bodova, šest više od drugoplasirane Crvene zvezde. Izabranici Vladimira Vermezovića pokušaće da sačuvaju prednost i osvoje šestu uzastopnu titulu, što bi bio rekord u srpskom fudbalu.

Sa druge strane, BSK je u donjem delu tabele, sa 14 bodova.

Fudbaleri Crvene zvezde takmičenje počinju u sredu od 18.30, kada na stadionu u Ljutice Bogdana gostuje Javor iz Ivanjice. Uprava kluba uspela je da skine blokadu i registruje nove igrače, a u ekipi Zvezde veruju da mogu da prekinu dominaciju "večitog" rivala.

Javor je siguran u sredini tabele, na šestom mestu, sa sedam pobeda I šest poraza.

Jagodina igra u Kuli protiv Hajduka i pobedom želi da sačuva treće mesto na tabeli. Domaćima će svaki bod biti važan u borbi za opstanak, pošto je ekipa na 14. mestu, sa 13 bodova.

Vojvodina će gostovati poslednjeplasiranom Smederevu i pokušaće pobedom da se vrati na treće mesto. Novosađani su posle jesenjeg dela sakupili 28 bodova i zaostaju jedan bod za Jagodinom, dok su fudbaleri Smedereva zabeležili samo jednu pobedu uz pet nerešenih rezultata.

Uprava Smedereva je uspela da obezbedi sredstva za izmirenje dugova prema bivšim igračima, pa je klubu dozvoljeno da registruje nove igrače. Ali, klub će ponovo imati finansijske teškoće, pošto je tokom vikenda na stadionu ukradeno sedam trafoa bez kojih ne može da radi semafor.

Fudbaleri Rada će igrati u Kragujevcu protiv Radničkog i pokušaće da zadrže korak za vodećim ekipama. "Građevinari" na petom mestu imaju tri boda manje od Vojvodine, dok će se pretposlednji Radnički, koji ima 12 bodova, boriti za opstanak.

U duelu osmoplasirane i sedmoplasirane ekipe, Spartak će u Subotici docekati Slobodu. Te ekipe deli jedan bod, Sloboda ima 23, a Spartak 22 boda.

Donji Srem dočekaće OFK Beograd i pokušati pobedom da se "odlepi" od ekipa koje se nalaze u opasnoj zoni. Donji Srem je 11. na tabeli sa 15 bodova, dok se "romantičari" nalaze na devetom mestu sa šest bodova više.

U meču ekipa kojima je ugrožen opstanak u eliti sastaće se u Nišu Radnički i Novi Pazar. Domaća ekipa je 12. na tabeli sa 14 bodova, dok Novi Pazar na 10. mestu ima bod više.

Beta

Pogledajte još