Borba protiv korupcije: Pokrenuti postupci protiv 21 funkcionera

0

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupke protiv 21 funkcionera jer nisu dostavili redovne godišnje izveštaje o imovini i prihodima.

Kako je objavljeno na sajtu Agencije, postupci su pokrenuti protiv savetnika predsednika Republike Radoslava Pavlovića, Jasmine Mitrović Marić, Predraga Mikića, Marka Đurića, direktora VOA Dragana Vladisavljevića i zamenika direktora VOA Radoslava Ilića

Oni nisu u roku od 30 dana od imenovanja ili prestanka funkcije dostavili redovne godišnje izveštaje o imovini i prihodima, rekla je portparolka Agencije Aleksandra Kostić.

„Reč je o povredi zakona, jer ti funkcioneri, u zakonom propisanom roku od 30 dana od imenovanja ili prestanka funkcije, nisu podneli redovan godišnji izveštaj Agenciji“
, rekla je Kostićeva i dodala da nije reč o vanrednom podnošenju izveštaja, kao i da Agencija sprovodi postupke po službenoj dužnosti, odnosno po dobijanju prijave.

Ona je objasnila da prema Zakonu o Agenciji funkcioneri protiv kojih je pokrenut postupak imaju rok od 15 dana od dana kada prime rešenje o pokretanju postupka da se izjasne o okolnostima zbog kojih je došlo do kašnjenja prilikom podnošenja.

„Agencija će kasnije te okolnosti da ceni i u zavisnosti od toga iz kojih razloga je došlo do povrede zakona okončavaće postupak ili izricanjem mere o povredi zakona ili u nekim težim slučajevima podnošenjem zahteva za pokretanje prekršajnog postupka“
, rekla je Kostićeva.

Kako je objavljeno na sajtu Agencije, postupci su pokrenuti protiv savetnika predsednika Republike Radoslava Pavlovića, Jasmine Mitrović Marić, Predraga Mikića, Marka Đurića, direktora VOA Dragana Vladisavljevića i zamenika direktora VOA Radoslava Ilića.

Agencija je pokrenula postupke i protiv narodne poslanice po prestanku vršenja funkcije Jadranke Jovišić, narodne poslanice po prestanku vršenja funkcije i članice radne grupe u Republičkoj izbornoj komisiji Vjerice Radete, člana radne grupe u Republičkoj izbornoj komisiji Biljane Krasić, bivšeg predsednika GO Surčin Vojislava Janoševića, direktora Uprave za šume Perice Grbića, v.d. direktora Republičke direkcije za vode Miodraga Pješića, pomoćnika u Ministarstvu zdravlja Zorice Pavlović i Zorana Kovačevića.

Postupci su pokrenuti i protiv državnog sekretara u Ministarstvu omladine i sporta Predraga Peruničića, državnog sekretara u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Radivoja Mitrovića, državnog sekretara u Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite životne sredine Vladana Zdravkovića, državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja Miloša Jeftovića i pomoćnika direktora u Poreskoj upravi Dejana Stojanovića, Dragana Ristivojevića i Olivera Premovića.

(Kurir)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.