Kako da smršate a da budete siti!?

Imate višak kilograma? Želite što pre da ih se oslobodite, ali i sama pomisao na dijetu vas obeshrabruje. Ako ste i vi neko ko ne može da se odluči da se određeni vremenski period odriče omiljene hrane, da se pridržava satnice kako bi dijeta bila delotvorna, onda je ovaj režim ishrane idealan za vas.

Sve što treba je da unosite namirnice koje pružaju duži osećaj sitosti, a najvažnije je što ne goje i lako su svarljive. To su proteini, zdrave masti i vlakna. Probajte dve nedelje da u ishranu uvrstite jogurt, voće, supe, ovsene pahuljice, orašaste plodove. Taj režim ishrane s vremena na vreme mogu da sprovode i osobe koje nemaju višak kilograma zato što pročišćava organizam. Stručnjaci kažu da se tako može skinuti i do pet kilograma za dve nedelje.

Poželjno je da uz dijetu počnete da se bavite fizičkom aktivnošću. Pijte dosta tečnosti. Izbegavajte sokove, a bilo bi idealno da unosite do dve litre vode dnevno. Izbegavajte slatkiše i teško svarljivu hranu. Dr Kurir vam daje spisak namirnica koje bi trebalo da jedete, ali i onaj na kome su namirnice koje bi trebalo da izbegavate.

Namirnice koje daju duži osećaj sitosti

Jaje - ima samo 70 kalorija i šest grama proteina.
Supa - hrana koja sadrži puno vode duže omogućava sitost.
Avokado - zdrave monozasićene masti pomoći će vam da zadržite osećaj sitosti.
Jogurt - u dva decilitra jogurta ima šest grama proteina.
Ovsene pahuljice - bogati izvor vlakana, četiri grama proteina po šoljici omogućava da dugo osećate sitost.
Jabuka - samo 80 kalorija, ali može da zasiti kao puni obrok jer sadrži četiri grama vlakana i puno vode.
Pasulj i sočivo - bogati su proteinima, sedam grama po šoljici i kompleksnim ugljenim hidratima koji se duže razgrađuju.
Orašasti plodovi - sadrže savršenu kombinaciju vlakana, proteina i zdravih masti. Samo ne preterujte s količinom, grickajte pomalo svaki dan.

Hrana od koje ćete brzo ogladneti :
- keks, krekeri i kroasani
- alkohol
- dijetalna hrana

(Kurir)

Pogledajte još