Vučić: Obnova starog prijateljstva sa Angolom

Ministar odbrane boravi u trodnevnoj poseti Republici Angoli, gde se sastao s ministrom odbrane Angole Kandido Pereira doš Santoš van Dunem.

Planirana je izgradnja vojne bolnice, izgradnja medicinskog logističkog lanca i fabričkog postrojenja za lekove, rehabilitacija i izgradnja vojne baze u Lubangu i osposobljavanje angolskih vojnih kadrova u oblasti vojnih nauka i medicine.

Tokom trodnevne posete, Vučić će razgovarati s ministrom odbrane Kandidom van Dunemom, načelnikom Generalštaba oružanih snaga, a primiće ga i šef države Eduardo doš Santoš. Kako navode lokalni mediji, planirano je potpisivanje više ugovora o vojnoj saradnji.

Vučić je u Angolu doputovao u nedelju, a po rečima ministra za infrastrukturu Serkejra de Žesusa, koji ga je dočekao u Luandi, glavni cilj posete je jačanje međudržavnih odnosa.

Vučić je uoči odlaska u Angolu rekao da firme iz Srbije očekuje ugovor o izgradnji vojnih bolnica i drugih vojnih objekata, vrednosti više stotina miliona dolara, i "dalje upošljavanje namenske industrije, posebno prodaju municije".

(Izvor: B92)

Pogledajte još