Joksoviću bacili bombu na štampariju zbog dugova

Podsetimo, bomba je bačena u noći između nedelje i ponedeljka, a Joksoović je svedok saradnik u procesu protiv odbeglog narko-bosa Darka Šarića.

Novosti podsećaju i da se Joksović već nekoliko puta našao na meti bombaša, koji još izmiču pravdi.

Odmah posle detonacije, na mesto incidenta, u Vodovodskoj ulici 158a, u beogradskom naselju Žarkovo, došla je policija, a ubrzo i sam Joksović sa pratnjom, koji kao i prethodnih nekoliko puta, nije želeo da odgovara na pitanja.

"Rekao je da ne zna ko bi mogao ovo da uradi. Nije bio mnogo raspoložen za priču. Od jačine detonacije stradala je krovna konstrukcija, unutrašnjost objekta i prozori", kaže za Novosti izvor blizak istrazi.

Napadi na Joksovićevu imovinu u prvo vreme su označavani kao osveta za svedočenje protiv dojučerašnjeg druga i saradnika. Ipak, policija raspolaže i sa informacijama da ovaj svedok saradnik duguje mnogo novca. Do njega oni koji su mu dali pare ne mogu da dođu, jer ga čuva policija, a na telefon se ne javlja.

Nebojša Joksović je uhapšen u januaru 2010. godine u Beogradu. Posle četiri meseca iz ćelije Centralnog zatvora poslao je pismo adresirano na Tužilaštvo za organizovani kriminal u kome je naveo da je spreman da sarađuje. Iako je neposredno po hapšenju negirao da ima veze sa trgovinom narkoticima iz Južne Amerike, u zamenu za povlašćeni status odlučio je da nadležnima ispriča sve što mu je poznato o Darku Šariću i njegovoj grupi.

Joksović je imao važnu ulogu u vrhu narko-kartela i bio je zadužen za distribuciju droge dilerima. O svemu tome govorio je u januaru 2011. godine iza zatvorenih vrata u Specijalnom sudu. Prethodno je njegovo svedočenje bilo otkazano jer mu je pozlilo. Joksović je, govoreći kako su nabavljali kokain i dalje ga transportovali i prodavali, kazao i da mu niko ne preti, pišu Novosti.

(B92, Novosti)

Pogledajte još