Eksplozija u Kosovskoj Mitrovici nedaleko od školskih ustanova

U strogom centru severne Kosovske Mitrovice nepoznate osobe aktivirale su eksplozivnu napravu koja je pričinila materijalnu štetu, a povređenih nije bilo.

Incident se dogodio sinoć oko 23.10 sati, kada je eksplozivna naprava bačena na terasu stana na prvom spratu, čiji je vlasnik kosovski Srbin, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta. Zgrada se nalazi u strogom centru severne Kosovske Mitrovice, samo nekoliko desetina metara od predškolske ustanove i Osnovne škole "Sveti Sava".

Šefica Administrativne kancelarije u Kosovskoj Mitrovici Adrijana Hodžić izjavila je danas da je bombaški napad koji se u ponedeljak veče dogodio u centru severnog dela Mitrovice neljudski akt i da su napadači imali nameru da ubiju.

Hodžićeva je u saopštenju navela da je sinoćnji napad vrlo ozbiljno ugrozio život jednog, kako je navela, uzornog građanina i da se na osnovu štete koja je naneta jasno vidi da je namera napadača bila ubistvo. Ona se zapitala ko je nalogodavac i ko ima pravo da se tako ophodi prema građanima severnog dela Kosovske Mitrovice, ističući da je napad uznemirio građane.

- Nadam se da će sve bezbedonosne institucije shvatiti ozbiljnost situacije i preduzeti nešto konkretno po pitanju bezbednosti i u pravcu uspostavljanja vladavine prava, pre nego što neko strada - istakla je Hodzićeva.

Kako Tanjug saznaje meta napada bio je radnik Administrativne kancelarije kosovske vlade u Mitrovici koji se u trenutku napada nalazio u stanu na čijoj terasi je došlo do eksplozije.

Ovo nije prvi napad na osoblje Administrativne kancelarije, a nedavno su nepoznati napadači pokušali ubistvo Dušana Milisavljevića koji je ranjen kada je maskirani napadač pucao na njega ispred jednog od kafića u Kosovskoj Mitrovici.

Preko dvadeset incidenata dogodilo se u Kosovskoj Mitrovici u poslednja dva meseca, a počinioci ovih kriminalnih dela još uvek nisu lišeni slobode.

Izvor: Tanjug

Pogledajte još