Pistorijus želi ličnu komemoraciju za devojku koju je ubio

0

Južnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus saopštio je danas da želi da organizuje lični komemorativni skup za Rivu Stenkamp, 29-godišnju devojku koju je ubio u svojoj kući za Dan zaljubljenih.

Komemoracija bi trebalo da bude u Pretoriji, u kući njegovog strica Arnolda, gde ovaj sportista živi od kada mu je odobrena kaucija, da se sa slobode brani za optužbu za ubistvo sa predumišljajem.

Firma koja zastupa Pistorijusa navela je da je on u dubokoj žalosti zbog gubitka svoje devojke Rive, koju je ubio slučajno, jer je mislio da je lopov ušao u njegovu kuću 14. februara. „Oskar je tražio privatnu komemoraciju, želi da bude sa ljudima koji dele njegov gubitak, uključujući članove njegove porodice koji su poznavali i voleli Rivu kao svoju“, navodi se u saopštenju.

Pre tačno nedelju dana održana je komemoracija za Stenkampovu, u mestu Port Elizabet, gde je njeno telo kremirano, u prisustvu porodice.

Istog dana počelo je saslušanje Pistorijusa u Pretoriji.

Južnoafričkom paraolimpijcu određena je kaucija od 113.000 dolara i do početka suđenja zabranjeno mu je da napušta državu. Morao je da vrati pasoš, preda oružje koje poseduje i bez dozvole ne sme da napušta Pretoriju.

Suđenje za ubistvo Rive Stenkamp počinje 4. juna.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.