Kada seksi poruka ode na pogrešan broj...

"Seksting" je kovanica onlajn generacije koja označava deljenje sopstvenih ili tuđih golišavih slika, video isečaka i vođenje seksi razgovora preko mobilnog ili računara. Ovaj popularni oblik zavođenja se pretvorio u noćnu moru za jednu od sedam ispitanih osoba koje su svoju golišavu sliku ili napaljenu poruku poslale na pogrešan broj.

Kako su se suočili s ovom situacijom koja podseća na horor film? Klasično, 39 odsto ispitanika pretvaralo se kao da se ništa nije dogodilo, 44 odsto se iskreno izvinilo, dok je lukavih 11 odsto stalo iza svojih eksplicitnih delova ili stihova, tvrdeći kako su namerno poslali takvu poruku ili sliku baš na taj broj, bez zabune. S druge strane, gotovo jedna petina ispitanika takođe je priznala kako su i oni dobili zalutalu seksi poruku ili golišavu sliku na mobilni.

"Često čujemo ljude kako se brinu da će sadržaji njihovih mobilnih telefona biti otkriveni kada ih prepuste servisu, ali ne treba da se brinu zbog naše politike poverljivosti. To nas je nateralo da razmislimo koliko često ljudi šalju rizične poruke i slike koje ne bi hteli da završe u pogrešnim rukama.

Broj osoba koje su slučajno pogrešno poslale škakljivu poruku bio je zaista šokantan, isto kao što je iznenđujući i broj onih koji su članu porodice poslali poruku. Ne mogu ni da zamislim kako su posle toga razgovarali! To je stvarno neprijatno. Ako želite da budete sigurni, probajte da izbegavate mobilne za takvu vrstu sastanaka", komentarisao je portparol kompanije MobileInsurance koja je sprovela ovo istraživanje.

(Izvor: B92)

Pogledajte još