Mićunović demantuje spekulacije da odlazi iz DS

"Ja ako nešto nameravam ja to kažem, a pošto u tom smislu ništa nisam rekao onda to znači da i ne nameravam. Ja sam DS osnovao, zajedno sa još nekim ljudima, ona je moja kuća. Ako me neko odande istera, to je druga stvar, a ja da odem iz nje i prepustim je drugima kao domaćinima a ja da budem stranac, to sigurno neću", izjavio je Mićunović novinarima.

On je posle predstavljanje monografije sa njegovim intervjuima "Dijalog s javnošću" istakao da ima kritički stav prema nekim dešavanjima u DS, ali da se
nada da će se u DS tolerisati ono što govori, jer to uvek čini u interesu stranke i većeg dela društva.

"Ja sam bio i protiv isključnja ljudi iz DS, dao sam agumente i svoje stavove ne menjam lako, niti iko može da me disciplinuje. To ne ugrožava stranku, već govori o tome da se može diskutovati i razumevati", obasnio je Mićunović.

Osvrćući se na slučaj Dušana Petrovića, koji je u parlmentu formirao svoj
poslanički klub, Mićunović je rekao da ako nekoga isključite iz stranke ne možete da mu zamerite što pravi svoju stranku, jer ima legitimno pravo da brani svoje ideje i da se organizuje.

Izrazivši nadu da će DS izdržati unutrašnja previranja i proces traženja opozicionog identiteta, Mićunović je rekao da bi na narednoj skupštini stranke trebalo da bude jasno postoji li sluh za potrebu okupljanja svih demokratskih snaga u Srbiji.

"Važno je videti da li smo u stanju da okupimo sve demokratske resurse, jer smo na udaru restauracije koja će se pojaviti kroz desni blok koji želi da ide protiv evropskih vrednosti, koji je konzervativan i koji nas dobrim delom vraća unazad", upozorio je Mićunović.

Desnica će u Srbiji, kako očekuje, nastaviti da jača zbog krize u kojoj se drušvto
nalazi i neuspeha vlade da rešava sva ta pitanja, zbog čega je važno da kao protivsnaga postoji snažan demokratski front.

On je upozorio na sve intenzivnija "spinovanja vladajućih partija posredstvom tabloida" koja za cilj imaju cepanje i usitnjavanje stranaka opozicije, ali i izrazio veru u mudrust unutar DS.

"Verujem da smo u situaciji kada luksuz velikog cepanja ne bi koristio demokratskom frontu. Politiku treba shvati kao borbu ideja i koncepata ali ona mora da bude na jednom normalnom nivou. U velikim strankama nije moguće održavati onu vrstu prijateljske kohezije koja je moguća u malim strankama, a postoji i loša društvena klima borbe svakoga protiv svakoga, ali moramo se oko nekih principa ujediniti i voditi dijalog", zaključio je Mićunović.

(Blic)

Pogledajte još