Ispovest Avganistanke kojoj je muž odsekao nos (VIDEO)

Mlada Avganistanka, žrtva porodičnog nasilja, kojoj je muž u nasilno sklopljenom braku odsekao nos i uši, a čija slika je obišla ceo svet, dobila je šansu za novi život.

Eiša Mohamedzai (19) je postala poznata širom sveta pošto se njena slika na kojoj je bez nosa i ušiju pojavila u magazinu “Tajm”. Od tada je postala simbol ugnjetavanja avganistanskih žena.

Tri godine nakon što je njen muž odsekao nos i oba uveta, ona je dobila novo lice i šansu za bolji život. Eišine rane su zarasle, ali psihički ožiljci će ostati zauvek tu, neizbrisivi.

- Svaki dan su me zlostavljali i muž i njegova porodica, i mentalno i fizički. Sve vreme sam mislila o odlasku. Onda je jednog dana postalo neizdrživo, pa sam pobegla. Uhvatili su me i stavili u zatvor na pet meseci. Kada sam izašla vratili su me mužu – kaže Eiša.

Devojka dodaje da su je nakon izlaska iz ćelije odveli u planine: nije znala šta ju je snašlo.

- Jednoga dana su me odveli u planinu. Vezali su mi ruke i noge, a tu je bilo i talibana. Rekli su da je moja kazna odsecanje nosa i ušiju, a onda su počeli sa tom rabotom – navodi nesrećna devojka.

Danas, Eiša živi u Americi i ima novu porodicu koja o njoj brine kao da im je najrođenija.

Ona želi da njeno novo lice ispriča neku potpuno novu priču, ovog puta punu nade u bolju budućnos

(Telegraf)

Pogledajte još