Rešenje za urasle dlačice

0

Naizgled bezopasna urasla dlačica može postati prava noćna mora ukoliko je ne tretirate na pravi način. To je zapravo dlaka koja nije uspela da se probije iz folikula, zbog čega se uvrnula i počela da raste nazad u folikul. Pročitajte naše savete kako da se rešite uraslih dlačica…

Dobar piling…

Trebalo bi da koristite nežan piling za čišćenje kože. Ovo će vam takođe pomoći da se rešite mrtve kože, a trebalo bi i da oslobodi “zatočenu” dlačicu. Ako se to dogodi, problem je rešen. Pre brijanja nekog područja, uvek je dobro da uradite piling, što će osloboditi mnoge urasle dlačice i brijanje učiniti lakšim.

Krema protiv akni

Mesta na kojima su urasle dlačice mogu da postanu kvrgava i inficirana. Dobro bi bilo da upotrebite neku kremu koju koristite protiv akni. To bi u kombinaciji s nežnim pilingom dva puta dnevno trebalo da reši problem.

Vlaga i toplota

Umočite čistu pamučnu vaticu u vruću vodi i ocedite višak. Pamuk lagano prislonite na uraslu dlačicu. Osim što će vaša koža osetiti olakšanje, vruća voda će smekšati ovo područje, pa će nakon nekoliko minuta dlačica mnogo lakše izaći na površinu.

Sterilišite pincetu/iglu i dlačicu izvucite na površinu

Svakako se pobrinite da je “oprema” sterilisana. Nakon što ste na ciljanom mestu neko vreme držali vaticu s vrućom vodom, pincetom ili iglom dlačicu nežno izvucite na površinu. Pokušajte to da izvedete tako da ne oštetite kožu.

Ukoliko i nakon ovih saveta budete imali problem s uraslim dlačicama, posavetujte se s dermatologom.

(Super žena, B92)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.