Rafa Benites se ljuti zbog naziva privremeni trener

"Imam titulu, neko je odlučio da mi dodeli titulu 'privremeni'. Zašto? Za svaki slučaj... U redu, ako žele mene da krive za sve što je loše, onda neka me za svaki slučaj zovu privremeni trener. Sa time se ne slažem, ali ako je to njihova odluka, onda svako mora da preuzme odgovornost", rekao je Benites, preneli su danas britanskimediji.

"Svi su privremeni, jer posle vas, uvek dođe neko drugi. Ovog puta nemaju nikoga, pa čemu naziv privremeni? Tako svima žele da kažu da sam bio u Liverpulu i za svaki slučaj nazovu me privremeni i operu ruke od svega", dodao je on.

Čelsi je sinoć na gotovanju pobedio Midlsbro sa 2:0 i plasirao se u četvrtfinale, gde će igrati sa Mančester junajtedom. čelsi je četvrti na tabeli Premijer lige i ima 19 bodova manje od prvoplasiranog Mančester junajteda.

Od kada je preuzeo čelsi, prošle godine u novembru, Benitesa stalno kritikuju navijači londonskog tima. španski trener rekao je da oni ne moraju da brinu, jer će na kraju sezone napustiti Stamford Bridž.

"Bio bih najsrećniji da igramo u Ligi šampiona, ali bez obzira na sve kada mi istekne ugovor na kraju sezone otići ću iz čelsija, pa ne moraju da brinu. Mogu da se koncentrišu na podršku svom timu", rekao je Benites.

"Mislim da je jedna grupa navijača nezadovoljna jer sam bio trener Liverpula. Igrali smo Ligu šampiona, velike utakmice. To ne može da se promeni. Bili smo baš dobri i mislim da je to razlog sukoba", smatra Benites.

On je poručio navijačima da gube vreme pevajući pesme protiv njega i praveći parole.

"U fudbalu sam 26 godina, osvojio sam Ligu šampiona, svetsko klupsko prvenstvo, FA Kup, dve šampionske titule u španiji, italijanski Superkup. Bilo bi mnogo bolje kada bi navijači podržavali klub I igrače, da ne gube vreme na druge stvari", rekao je Benites.

Beta

Pogledajte još