Smene u "Putevima Srbije", Drobnjak ide?

0

Republičko Ministarstvo saobraćaja saopštilo je danas da je u toku sprovođenje procedure koja se odnosi na izbor novog rukovodstva JP "Putevi Srbije".

Srpski komitet za bezbednost saobraćaja (KBS) zatražio je juče od Vlade da smeni v.d. generalnog direktora „Puteva Srbije“ Zorana Drobnjaka zbog njegove „neprimerene i nedopustive izjave“ povodom tragičnih saobraćajnih nesreća koje su se dogodile 22. i 23. februara 201.

„neprimerene i nedopustive izjave dnevnom listu Blic“, ali i zbog brojnih propusta u obezbeđivanju sigurnih puteva. – See more at: /pocetna/info/vesti/Drobnjak-izjavio-da-bi-quoti-corav-vozac-video-stubovequot-sada-se-izvinjava-VIDEO.a-169952.295.html#sthash.zjK6Hgug.dpuf
„neprimerene i nedopustive izjave dnevnom listu Blic“, ali i zbog brojnih propusta u obezbeđivanju sigurnih puteva. – See more at: /pocetna/info/vesti/Drobnjak-izjavio-da-bi-quoti-corav-vozac-video-stubovequot-sada-se-izvinjava-VIDEO.a-169952.295.html#sthash.zjK6Hgug.dpuf
„neprimerene i nedopustive izjave dnevnom listu Blic“, ali i zbog brojnih propusta u obezbeđivanju sigurnih puteva. – See more at: /pocetna/info/vesti/Drobnjak-izjavio-da-bi-quoti-corav-vozac-video-stubovequot-sada-se-izvinjava-VIDEO.a-169952.295.html#sthash.zjK6Hgug.dpuzbog njegove „neprimerene i nedopustive izjave“, povodom tragičnih saobraćajnih nezgoda koje su se dogodile 22. i 23. februara 2013. kod Novog Sada“.

„Kada je reč o aktuelnoj situaciji u vezi saobraćajnih nezgoda, u toku su aktivnosti na utvrđivanju odgovornosti organa zaduženih za rad u ovoj oblasti. U toku je takođe i sprovođenje procedure koje se odnosi na izbor novog rukovodstva JP 'Putevi Srbije“, navodi se u saopštenju Ministarstva saobraćaja.

Kadrovske promene u svim javnim preduzećima, koja su u nadležnosti Ministarstva saobraćaja – postavljenja novih rukovodstava, generalnih direktora, upravnih i nadzornih odbora, kao i ostalih organa, odvijaju se prema novom Zakonu o javnim preduzećima.

Drobnjak se juče izvinio zbog svoje izjave i najavio podnošenje krivičnih prijava protiv čelnika KBS.

KBS je prethodno u zahtevu za smenu prvog čoveka „Puteva Srbije“ naveo da je Drobnjak izjavom „da bi stubove video i ćorav vozač', iako stubovi nisu bili označeni odgovarajućom signalizacijom i nisu bili osvetljeni na odgovarajući način, tako uvredio ne samo stradale na tim stubovima, već i zdrav razum svih građana Srbije, a naročito stručne javnosti.

U saopštenju se podseća na još neke teške saobraćajne nezgode, poput one u Sićevačkoj klisuri kada je odronjena stena pala na autobus pun putnika, ili one u Salakovcu kod Požarevca kada je automobil naišao iznenada na neočekivani led i kada su poginule dve osobe, od kojih je jedna bila četvoromesečna beba.

(B92, Tanjug)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.