Okrutnost zarad prestiža: Bijonse naručila patike od pet vrsta retke životinjske kože

Patike sa skrivenom štiklom, za kojima je poludeo ceo svet, a kreacija su dizajnerke Izabel Marant, nisu novost za pevačku zvezdu Bijonse (31). Naime, u svojim kežual, dnevnim varijantama ona ih nosi u najrazličitijim bojama. Međutim, odlučila je da ode korak dalje i da naruči unikatan par ovih patika, u krem boji, napravljen od čak pet vrsta životinjske kože.

VIŠE O: Patikama sa skrivenom štiklom za kojima je odlepio ceo svet

Specijalne patike koje su zgrozile zaštitnike prava, ali i ljubitelje životinja širom sveta napravljene su od sledećih vrsta kože: raže, anakonde, noja, krokodila i teleta. Nesumnjivo, radi se o jednoj veoma bizarnoj kombinaciji koža za naizgled obične patike, koje se danas mogu nabaviti i širom naše zemlje u vidu kopija ovog popularnog modela, ali napravljenih od veštačkih, humanijih materijala.

Očekivano, svi koji se bore za zaštitu prava životinja su žestoko reagovali nazvavši popularnu pevačicu "okrutnom i razmaženom".

A da, kako se to kod nas kaže, "svaka rupa nađe zakrpu", dokaz je i suprug Bijonse - reper Džej-Zi koji je od istog brenda PMK, zaduženog za gorepomenutu kreaciju, prošle godine naručio patike od različitih koža reptila. Naravno, nazvao ih je po svom "nejbrhudu" Bruklinu - "Brooklyn Zoo".

Glasnogovornik humanitarne organizacije za zaštitu prava životinja PETA o ovim patikama kaže za "The Daily Mail":

- Ove specijalno napravljene patike imaju visoku cenu koju su platile različite životinje. Ove životinje su prebijane i odrane žive ili su gajene na farmama i ubijane. Nadamo se da će se jednog dana Bijonse odabrati život bez okrutnosti.

Direktor organizacije "Animal Aid", Endru Tajler, ove patike naziva "drskim marketinškim trikom" i ističe da "što se o njima manje govori to bolje".

Patike koje su, eto kako slučajno i srpska reč nagoveštava, nastale na "patnji" životinja nose pretenziozno ime "The King-Bey" (Bey tj. Bi je nadimak Bijonse). Pored hibridne kombinacije koža raznih životinja, kako bi cela priča bila još glamuroznija, one su i dekorisane zlatnim detaljima. S obzirom da je regularna cena originalnih Izabel Marant patika sa štiklom oko 270 evra, možemo samo da pretpostavimo koliko će koštati ove specijalne sa odobrenjem popularne Bijonse.

Stvarno previše čak i za par koji ima neograničene finansijske mogućnosti... Nadajmo se samo da svoje preslatko dete Blu Ajvi Karter neće razmaziti toliko da joj na pamet padnu ovakve modne bizarnosti.

POTVRĐENO: Bijonse 15. aprila počinje svetsku turneju u Beogradu

Pogledajte još