Samo svoja: Dokumentarna izložba i film o Sonji Savić u Domu omladine (VIDEO)

U holu ispred bioskopske dvorane DOB-a biće postavljena dokumentarna izložba koju će činiti po prvi put izloženi, ekskluzivno za ovu priliku odabrani njeni lični predmeti, fotografije, autorski video radovi kao i multimedijalna instalacija.

Posetioci će imati priliku da, osim brojnih fotografija i autorskih video radova, vide i Sonjinu violinu, instrument na kojem je kao dete započela muzičko obrazovanje; lična dokumenta, rukopise, scenarija, prve naočare sa dioptrijom, omiljenu kapu i jaknu…

Radno vreme izložbe je od 10 do 22 sata.

Publika pamti Sonju Savić kao filmsku zvezdu, ali i kao simbol jedne epohe - snažnog autora, urbanu ikonu i kritičara establišmenta.

Ovo je prilika da se podsetimo ko je bila i kako je živela jedinstvena, uvek samo svoja Sonja Savić.

“Ako čoveka pamtimo po utiscima koje ostavlja na druge ljude, mogu reći da je Sonja ostavila šumu utisaka za sobom”, rekao je jedan Sonjin prijatelj.

Kao prateći deo programa izložbe, svakog dana (u 19 i 21 sat) u Velikoj sali Doma omladine prikazivaće se film “Sonja”, u režiji Dragane Kanjevac.

U filmu su zabeleženi iskazi Sonje Savić iz različitih perioda, svedočenja Sonjinih kolega i prijatelja, kao i raznovrstan arhivski materijal vezan za njeno glumačko i autorsko delovanje.

Ulaz na izložbu je slobodan, a cena ulaznice za film je 150 dinara.

Pogledajte još