Taksista izrešetanog narko-bosa otkriva: Teško sam ranjen, vozite me u Urgentni

- Sam se pojavio pred vratima taksija, ušao i samo mi je rekao "Zovem se Marko, teško sam ranjen, vozite me u Urgentni centar". Bio je potpuno svestan i stalno je opipavao telo i gledao gde je pogođen - za "Press" priča taksista, koji je naišao na izrešetanog Cetinjanina Marka Ljubišu Kana (45) na raskrsnici Vladimira Popovića i Jurija Gagarina na Novom Beogradu.

Kako piše "Press", ceo događaj se odigrao tako što je Marko Ljubiša Kan vozio beli "golf" ulicom Vladimira Popovića, kada mu se približio crni "audi" sa zatamnjenim staklima i bočno ga udario, posle čega je suvozač počeo da puca na njega kroz prozor.

- Ne znam koliko su me puta ranili - rekao je Ljubiša taksisti tokom vožnje.

Takstista dalje priča da je on bio svestan kada je ušao u vozilo ali je na putu do Hitne pomoći nekoliko puta klonuo.

- Rekao mi je da ga vozim do Urgentnog centra, ali s obzirom u kakvom je stanju bio, rešio sam da ga odvezem u najbližu Hitnu pomoć na autoputu. Kada smo stigli do Hitne istrčao sam iz automobila i rekao doktorima da imam ranjenog muškarca u kolima, ali je on već izašao za mnom , ponavljao je svoje ime, govorio da je izrešetan i tražio pomoć - priča takstista koji kaže za "Press" i da je "doktorka koja ga je primila rekla mi je da je izgubio dosta krvi i da je došao samo dva, tri minuta kasnije, ne bi preživeo".

Takstista kaže da nije znao koga je vozio i da je tu informaciju čuo sutradan na vestima.

Lekari u Hitnoj pomoći primili su u subotu Kana sa dve prostrelne rane u vratu, povredom u slabinskom delu, a jedan metak ga je pogodio u desnu ključnu kost.

Ovo nije prvi napad na Cetinjanina, on je 2009. godine ranjen kod Arene posle utakmice Partizan- Panatenaikos kada je zadobio ustrelnu ranu u vrat. Policija je tada zaključila da je reč o njegovim neraščišćenim kriminalnim računima. Prema pisanju medija, Marko Ljubiša Kan je u Crnoj Gori odgovarao zbog razbojništva, a njegovo ime dovodi se u vezu s narko-biznisom ne samo u domovini već i širom Evrope.

Izvor: Press

Pogledajte još