Šarićevi saradnici priznali krivicu!

Na osnovu Sporazuma o priznanju krivičnog dela osudjeni na devet godina zatvora, odnosno 10 godina i šest meseci.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević je saopštio da je Laban priznao izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, dva dela neovlašćenog stavljanja u promet opojnih droga i krivično delo falsifikovanje isprave.

Laban je osudjen na 10 godina i šest meseci zatvora.

Labudović, koji je osudjen na devet godina zatvora, priznao je izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, dva krivična dela neovlašćeno stavljanje u promet opojnih droga i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja.

Sporazumom je, u skladu sa Zakonom o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, regulisano da se od optuženog Labudovića trajno oduzme imovina - oko 550.000 evra pronadjenih u njegovom stanu prilikom pretresa i putničko vozilo "BMV X6" vrednosti 50.000 evra.

Na osnovu zaključenih sporazuma sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i okrivljenih Labana i Labudovića, održano je ročište i donete su presude kojima su izrečene kazne i trajno je oduzeta imovina od Dragana Labudovića.

Kako se navodi u izjavi Radisavljevića, do sada je zaključeno 11 Sporazuma o priznanju krivičnog dela i to sa Srdjanom Petrovićem, Nikolom Dimitrijevićem, Aleksadrom Miodragom, Mirkom Miodragovićem, Dejanom Rakićem, Milošem Pandrc, Markom Vorotovićem, Nikolom Pavlovićem, Milošem Krpovićem, Borisom Labanom i Draganom Labudovićem koji su pripadnici organizovane kriminalne grupe Darka Šarića.

(Izvor: B92)

Pogledajte još