Istraživanje pokazalo: Salame, kobasice i slanina vode direktno u smrt

Veliko istraživanje sprovedeno širom Evrope otkrilo je da osobe koje u svojoj ishrani koriste previše obrađenog mesa, odnosno mesnih prerađevina poput šunke, salama, slanine i kobasica, veoma rizikuju i da su podložniji preranoj smrti od onih koji kontrolišu unos ovih namirnica, prenosi "The Daily Mail".

Podrobnom analizom obuhvaćena je ishrana gotovo pola miliona muškaraca i žena, koji su oboleli i preminuli od raka i srčanih bolesti. Pokazalo se da su upravo nezdrave prerađevine od mesa prouzrokovale jednu od 30 smrti.

Zbog šokantnih dokaza o štetnosti ovih namirnica, stručnjaci predlažu ljudi u svojoj svakodnevnoj ishrani unos mesnih prerađevina ograniče na 20 grama na dan.

Objava ovih rezultata poklapa se sa evropskim skandalom vezanim za konjsko meso, pa se veliki broj potrošača sada zapravo pita kog porekla je hrana koju svakodnevo jedu. Kada su u pitanju salame, šunke, slanina i kobasice, značajno je napomenuti da one sadrže visoku koncentraciju masnoće što direktno utiče na zakrčenje arterija.

Tako da, vreme je da krenemo svi da pazimo ne samo koliko, već i šta jedemo!

Pogledajte još