Nemački parlament izglasao: Pravo na vodu nije ljudsko pravo

Reakcije na zakon koji na hrvatskom sajtu "Dnevno.hr" nazivaju "Sumrakom čovečanstva" tek počinju da pristižu, a većina ljudi koji su komentarisali dele ogorčenost činjenicom da je nemački parlament usvojio ovako šokantan zakon koji pravo na vodu izbacuje sa spiska ljudskih prava.

Ovaj postupak Bundestaga možda još uvek nije uzburkao strasti u Srbiji, ali u Hrvatskoj se već oglasio pokret "Occupy Croatia" koji je na svojoj Facebook stranici napisao sledeće:

- Mislim da je ovo početak kraja civilizacije kakvu poznajemo. Mislim da će nakon ovoga biti svima jasno da je i famozni Zakon o strateškim investicijama samo jedan deo dijaboličnog plana svih onih koji plaćaju veliku većinu evropskih vlada, dakle svojih vazala. Mislim isto tako da vam je sada svima jasno zašto će obični, pa i svi oni nebitni evroparlamentarci imati osam hiljada evra platu i sve troškove plaćene. Još nismo ušli u pakao iako smo prvi pred vratima - napisao je pokret koji sebe opisuje sledećim rečima "Borimo se za život, za dobrobit, za slobodu, za pravednost i jednakost, za čoveka".

Pogledajte još