Kajanje: Srušio sam Sadama, a sada je mnogo gore (VIDEO)

Ipak, sada nije ponosan na svoj čin iako priznaje da je čak pet godina sanjao da sruši Huseina. "Hteo sam da se osvetim Sadamu, ali sada je mnogo gore", kaže bivši šampion u dizanju tegova Kadim al Džaburi

(old_image)

- Mrzeo sam Sadama - iskren je Kadim, inače bivši šampion u dizanju tegova.

Po ulasku američkih snaga u prestonicu Iraka on je izašao i maljem udarao po podnožju statue Huseina. Besan je, između ostalog, bio zbog toga jer je ležao čak u 11 godina u zatvoru samo zato što se žalio da mu Sadamov sin Udaj nije platio popravku motorcikla! Priznaje da je hteo da se osveti, ali sada je promenio mišljenje...

Kada su američke snage bile u predgrađu Bagdada izašao je iz svoje radionice sa čekićem. U tom momentu udaranje po statui nije bilo nimalo bezazleno jer je grad bio pun Sadamove tajne policije. Ipak, prijatelji su mu čuvali leđa. Jedan američki oficir stigao je tek posle 45 minuta.

(old_image)

- Pitao me da li treba da pomogne. Tada su zavezali spomenik za njihovo borbeno vozilo i srušili ga. Hteo sam da se osvetim Sadamu za sve godine u zatvoru. Ali, sve sam zažalio već posle dve godine, za vreme američke okupacije! Sada imamo stotine diktatora, tada smo imali samo Sadama - kaže Kadim.

Danas je ljut na sebe i tvrdi da je Irak uništen od strane domaćih političara i spoljnog uticaja.

- U Sadamovo vreme bar smo bili sigurni jer nam je život bio zaštićen. Korupcije je bilo, ali ni blizu kao sada. Struja i gas bili su nam dostupniji nego danas. A posle dve godine počela su masovna ubistva i pljačke - zaključuje Džaburi!

(KURIR)

Pogledajte još