Šabić: Upozorio sam "Naše" da ne objavljuju spisak

Šabić je agenciji Beta rekao da je predstavnika SNP Naši upozorio da bi tako nešto bilo direktno suprotno Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti, kao i da bi čak moglo predstavljati i krivično delo iz člana 146. Krivičnog zakonika.

On je dodao da je predstavnika SNP Naši Igora Marinkovića, kojeg je primio 1. marta na Marinkovićev zahtev, upozorio i da bi ih objavljivanje spiska osnivača Vojvođanske partije moglo suočiti sa opravdanim reakcijama velikog broja građana o čijim podacima se radi.

"U razgovoru sam ukazao i na to da prema članu 16. Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, podaci o pripadnosti političkoj stranci spadaju u kategoriju naročito osetljivih podataka. Na kraju razgovora Marinković je izjavio da 'njegova organizacija nije ni imala nameru da objavi spisak već samo da zapreti' i ukaže na ozbiljnost problema", naveo je Šabić u pisanoj izjavi.

Organizacija SNP Naši u ponedeljak je objavila imena osoba koje su dale svoj potpis za osnivanje Vojvođanske partije i optužili tu stranku da je "falsifikovala" potpise više od 1.000 osoba, dok je Vojvođanska partija najavila tužbu protiv SNP Naši i optužila ih da nastavljaju praksu sastavljanja "crnih lista za odstrel".

(Izvor: Beta)

Pogledajte još