Jugović: Verujem u Mihine sposobnosti!

"Kao navijač srpske reprezentacije i bivši reprezentativac, naravno da se nadam pobedi Srbije. Prednost Hrvatske je domaći teren i podrška navijača. Međutim, na strani Srbije je to što više nema mesta za kalkulaciju, moraju ići na pobedu ili pozitivan rezultat. Takva situacija je u fudbalu izuzetno snažan motiv", rekao je Jugović za hrvatski Jutarnji list.

Jugović je kazao da reprezentacija Srbije "ima potencijal" i on očekuje da se u budućnosti pokaže učinak.

"Mislim da je ovo svojevrsna prekretnica kod nas: krenulo se s mlađima, počevši od selektora pa dalje. Tako sam ja barem shvatio", kazao je Jugović.

Na pitanje o selektoru Mihajloviću, Jugović je odgovorio: "Nas dvojica smo bili saigrači, poznajemo se dobro, i ja vjerujem u njegove sposobnosti".

Kao najbolje igrače reprezentacije Hrvatske Jugović je istakao Luku Modrića, Marija Mandžukića, Nikicu Jelavića i Darija Srnu.

"Fudbalsku igru gledam kao celinu, ali ću da istaknem Modrića, Mandžukića, Srnu i izvrsnog golgetera Jelavića, kojeg sam dobro upoznao još dok je nosio dres bečkog Rapida. Njegova karijera potvrdila je da je pametno birao klubove. Došao je u vrlo, vrlo ozbiljan klub, Rapid, odakle se izdigao u visine", kazao je on.

Jugović je rekao da je od bivših hrvatskih fudbalera na njega najveći utisak ostavila generacija koja je 1998. godine osvojila treće mesto na Svetskom prvenstvu.

"Alen Bokšić i Dario Šimić bili su mi saigrači i o njima mogu pričati samo lepo, kao igračima i ljudima. Verujte mi, nikad u to igračko vreme ne bih mogao reći da će Boka biti trener. Ne spomenuti Bobana i Šukera u ovom kontekstu ne bi bilo korektno. Ma, cela ta hrvatska generacija zaslužuje pohvalne ocene i poštovanje. Mi se poznajemo još iz Medulina i Donjeg Milanovca, gde su bili nekadašnji kampovi u bivšoj državi", rekao je Jugović.

Na pitanje da li će ići u Zagreb na utakmicu, Jugović je kroz smeh rekao: "Kako ću kad može doći samo 150 gostiju iz Srbije!?".

Utakmica reprezentcija Hrvatske i Srbije igra se u petak, 22. marta, na stadionu Maksimir u Zagrebu.

Beta

Pogledajte još