Mrkonjić: Putari spremni za sneg

Putna operativa zadužena da obezbedi normalan protok saobraćaja u ovom delu Srbije je u potpunosti spremna, istakao je Mrkonjić, tokom obilaska nekoliko puteva u regionu Kraljeva i Čačka.

Mrkonjić je naglasio da svi moraju biti na visini zadatka kako se snežni udar koji su najavili meteorolozi ni u jednom segmentu ne bi odrazio na normalno funkcionisanje gradskog i međugradskog saobraćaja, kao i ostalih segmenata života.

U saopštenju Ministarstva saobraćaja se navodi da je Mrkonjić obišao nekoliko puteva u tom regionu i uverio se u spremnost putara da organizovano i pravovremeno deluju s obzirom na kišu koja je neprestalno padala tokom dana, a u popodnevnim časovima i drastičnim padom temerature u većem delu Srbije što se pretvorilo u obilne snežne padavine veoma jakog intenziteta.

On je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da se prilagode zimskim uslovima vožnje, ograniče brzinu kretanja i striktno poštuju saobraćajne propise, kako bi se izbegli neželjeni incindenti na srpskim drumovima.

Tanjug

Pogledajte još