Beč: "Pink Panteri" u zatvoru, uhapšen i jedan Srbin

Kako je saopšteno u vezi ove pljačke, neposredno posle izvršenja, uhapšen je jedan Srbin, a sada i sva tri njegova saučesnika, kao i još osam osumnjičenih, od kojih su dva uhapšena u Mađarskoj.

Portparol policije Tomas Kajblinger rekao je da se čuvari reda nadaju rasvetljavanju daljih pljački koje se pripisuju ovoj bandi.

Pljačka zlatare "Arnold" u utorak posle podne je odmah pripisana bandi "Pink Panter", koja već duže deluje na tlu Austrije.

Četiri pljačkaša upala su u zlataru naoružani pištoljem i sekirom, kojom su lomili vitrine.

Jedan deo plena pronađen je kod jednog Srbina, koji je uhapšen neposredno posle pljačke. Prilikom pretresa više stanova, koji su korišćeni kao skladišta za kradenu robu, pronađeni su ukradeni predmeti.

Policija je u Beču uspela da uhapsi u protekla dva dana ukupno deset osoba osumnjičenih da su pripadnici bande "Pink panter", a u Mađarskoj su uhapšena još dva osumnjičena, koji treba uskoro da budu izručeni Beču.

Jedan deo hapšenja usledio je u stanovima u Beču, a drugi deo osumnjičenih Srba iznenađen je na ulici, objasnio je Kajblinger.

"Sve pljačke koje se pripisuju bandi 'Pink Panter' pokušaće sada da se rasvetle", poručio je on, dodajući da inspektorima predstoji mukotrpan rad i brojan saslušanja.

Policija u Koruškoj uspela je i da rasvetli pljačku zlatare u Klagenfurtu od 4. marta. S tim u vezi identifikovani su Rajko R. (26) i Bojan M. (32).

Za Rajka R. se navodi da je sa velikom sigurnošću član bande "Pink panter" , dok se za njegovog saučesnika to još ne zna. Šef koruške kriminalističke službe Gotlib Tirk istakao je da je raspisana evropska poternica i da za sada nije poznato gde se nalaze tražene osobe.

Osumnjičeni su identifikovani na osnovu fotografije koju je napravio jedan prolaznik prilikom bekstva dva pljačkaša, koji su odneli plen u šestocifrenoj vrednosti.

Na osnovu fotografija policija je ušla u trag biciklima kojima su bežali, a koja su bila u vlasništvu hotela, u kojem su prenoćili pljačkaši, koji su se identifikovali slovenačkim pasošima. Oni su, kako je saopšteno, bili prijavljeni pod lažnim imenima, ali je istraga policija dovela do jednog automobila sa srpskim tablicama, koji su pljačkaši koristili za vreme boravka u Klagenfurtu.

Zahvaljujući podacima koji se prikupljaju na graničnim prelazima, ustanovljeno je da su oni 27. februara prešli iz Srbije u Mađarsku i pronađeni su njihovi pravi identiteti, a zahvaljujući tim podacima dobijene su informacije da su oni već poznati policiji i da su traženi u Srbiji i drugim zemljama.

Oni su osumnjičeni za pljačku više banaka i zlatara.

Tanjug

Pogledajte još