Bor domaćin Evropskog prvenstva u snukeru

Prema rečima organizatora, Snooker asocijacije Srbije, na ovom prvenstvu će u četiri kategorije učestvovati 208 takmičara iz trideset evropskih država.

Pored srpskih takmičara, za titulu najboljih u svojim kategorijama takmičiće se igrači iz Austrije, Belorusije, Finske, Madjarske, Irske, Poljske, Rumunije, Rusije, Škotske i Slovačke.

Medju takmičarima će biti i snooker igrači iz Nemačke, Belgije, Grčke, Francuske, Hrvatske, Ukrajine, Bugarske, Švajcarske, Velsa, Engleske, Irske, Izraela, Litvanije, Malte, Holandije, Portugala, Švedske, Češke i sa Islanda.

U dve sale hotela biće postavljeno 16 stolova, a najzanimljiviji mečevi publika će moći da prati putem video prenosa.

U nedavno obnovljenom hotelu "Jezero" kraj čuvenog Borskog jezera, kažu da su popunjeni svi kapaciteti i da je interesovanje gostiju premašilo sva očekivanja.

Prema najavama, prvih pet dana, na programu je juniorsko amatersko prvenstvo takmičara do 21 godine, a finale je predvidjeno za 22. mart.

Od 23. marta počinju timska takmičenja u tri kategorije, ekipno takmičenje žena, veterana i tima seniora.

Finala u sve tri kategorije na programu su 28. marta.

Prema rečima predsadnika Upravnog odbora Snooker asocijacije Srbije Vladimira Kolakovića, u Srbiji je trenutno prijavljeno 74 takmičara u snukeru, ali su u ovoj organizaciji uvereni da će se nakon ovog Evropskog prvenstva interesovanje za ovaj sport povećati.

On je kazao da će jedan od profesionalnih snuker stolova ostati Boru kao gradu domaćinu, i da je u ovom gradu u toku osnivanje prvog snuker kluba u ovom delu Srbije.

"Prvi uspeh ovog prvensta jeste to što smo dobili još jedan grad u kome će se igrati snuker, a to je Bor", rekao je Kolaković za agenciju Beta.

Prema najavama organizatora, na Borskom jezeru će biti i neko od slavnih igrača snukera, a pominje se ime čuvenog Stiva Dejvisa.

(Beta)

Pogledajte još