Tomislav Nikolić se rukovao sa Hašimom Tačijem (VIDEO)

"Protokolarnom komunikacijom s Tačijem, predsednik Srbije iskazao je podršku pregovorima koje predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić vodi s predstavnikom privremenih institucija iz Prištine", rekla je Nikolićeva savetnica Stanislava Pak Stanković, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da Tači nije jedini s kim se Nikolić "protokolarno rukovao", već je to učinio i s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem, predsednicima Čilea, Slovačke, Rumunije, Bugarske, Makedonije i s premijerom Crne Gore.

Podsećamo, Tomislav Nikolić izjavio je u julu prošle godine da se nikada ne bi rukovao sa Hašimom Tačijem dok se ne utvrdi da li je istina da je, kako se otvoreno govori, činio zločine nad Srbima, prenela je tada Beta.

On je tada komentarisao gest tadašnjeg predsednika DS-a Borisa Tadića, koji se na Kroacija samitu u Dubrovniku rukovao sa Tačijem.

"Rukovanje predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem u Dubrovniku bilo je Tadićev lični gest", izjavio je tada predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

On je tada rekao i da ga Tadić nije obavestio da će se sastati s Tačijem.

"Da mi je to rekao, preporučio bih mu - zbog njega - da se ne rukuje sa čovekom koji je pod teškim optužbama", rekao je tada Nikolić.

(Izvor: Beta, Nadlanu)

Evo Nikolićeve tadašnje izjave.

Pogledajte još