Belgrade Demo Fest Live - šansa za mlade muzičare

Prva faza je odabir 48 bendova od ukupnog broja prijavljenih. Njihovi polučasovni koncertni nastupi odvijaće se, u 12 večeri, dva puta nedeljno. Dinamika će biti – četiri izvođača za veče. Svake večeri ide dalje jedan bend odlukom žirija i jedan po izboru publike. Obaveza u toku nastupa su tri autorske pesme, ostatak je po slobodnom izboru. Uslediće šest četvrtfinalnih večeri sa po četiri benda i istim načinom odabira za polufinale. U dve polufinalne večeri nastupaće po šest bendova od kojih po tri idu u finale, dva po izboru žirija i jedan po izboru publike.

U velikom finalu od šest izvođača biće izabran pobednik festivala, kao i bendovi koji će svirati na Beer Festu, Marsmoon Festu i na nekoj od KST-ovih manifestacija, a u toku su pregovori sa još nekoliko većih festivala u regionu. Pored toga, biće dodeljene nagrade za pobednika po izboru publike, po izboru žirija, najbolje bendove po kategorijama, kao i za najboljeg pevača, gitaristu, basistu, klavijaturistu i bubnjara. Kvalifikacione večeri biće organizovane svakog utorka i srede u klubu Blue Moon (Beograd, Zmaj Jovina 4) u aprilu i maju, a polufinala i finale u nekom većem koncertnom prostoru tokom juna.

Predsednik žirija je poznati muzički kritičar i publicista Branimir Bane Lokner. Pored njega, svake večeri u žiriju će biti neki od istaknutih muzičara, novinara, urednika, izdavača, producenata, menadžera, itd. U finalu, žiri će činiti desetak afirmisanih ličnosti iz sveta muzike.

Pravo prijave, u periodu od 15. marta imaju svi izvođači pop-rok muzike (sa podžanrovima) iz Srbije koji nisu objavili album za neku od zvaničnih izdavačkih kuća i koji imaju minimum tri autorske pesme – u obzir dolaze i izvođači sa samostalnim ili web projektima.
Prijava se vrši popunjavanjem formulara koji se može preuzeti OVDE i slanjem na e-mail bgdemofestlive@gmail.com najkasnije do 25. marta.

Pogledajte još